L'apropament d'una massa d'aire càlid que afectarà sobretot el Nord d'Africa afavorirà l'augment de la temperatura durant el cap de setmana, amb previsions d'arribar fins els 32 graus a l'interior de les comarques gironines entre avui i demà, mentre que al litoral no pujaran tant a causa de la marinada, i es mouran entre els 25 i 30 graus.

La primera setmana de juliol ha arribat amb les temperatures màximes del que va d'estiu. Si fins ara molts patien per les previsions de viure un "estiu sense estiu", aquest cap de setmana es trobaran amb les temperatures més altes de la temporada estiuenca. Des del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) van informar ahir que la predicció per Catalunya indica que els valor màxims previstos per avui i demà al centre del dia a les comarques de Ponent estaran entre els 33 i 36 graus, i localment podran arribar a fregar els 37 o 38 graus en algun punt. Pel que fa les comarques gironines i la resta de l'interior les màximes estaran entre 29 i 33 graus, mentre que al litoral no pujaran. A la ciutat de Girona, per exemple, la predicció de l'SMC marca que les temperatures arribaran fins als 32 graus durant la jornada d'avui, mentre que per demà les previsions situen el sostre del termòmetre en els 31 graus.

A causa d'aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya va emetre ahir un avís de Situació Meteorològica de Perill de grau 1 per calor. El cap de setmana es preveu assolellat arreu, tot i que a les tardes creixeran algunes nuvolades a les zones de muntanya, que fins i tot podrien deixar algun ruixat aïllat al Pirineu. Malgrat que la calor encara serà acusada, a partir de dilluns es començarà a retirar la massa d'aire càlid i la temperatura tendirà a davallar progressivament.

Des del Departament de Protecció Civil van recomanar ahir controlar la temperatura dins de casa i, al carrer, evitar el sol directe. També van remarcar que s'eviti fer activitats físiques d'esforç a l'aire lliure durant les hores centrals del dia i protegir als col·lectius més vulnerables.

Així mateix, Protecció Civil també va recomanar als municipis que reforcin les mesures de prevenció pel que fa al risc d'incendi forestal. L'alerta s'accentua a les comarques de Ponent, ja que a partir del migdia les temperatures es podran situar al voltant dels 38 graus.