El coordinador territorial de Ciutadans (C's), Jean Marie Castel, ha manifestat que "les administracions públiques no han de ser agències de col·locació" ni tampoc "llocs on es paguin sous a treballadors que no acudeixen al seu lloc de treball".

Castel va fer aquestes declaracions després de la denúnica del cap de protocol de la Diputació, Josep Maria Amargant, alertant de la figura dels assesors de l'entitat.

"No entrarem a parlar sobre els draps bruts entre professionals", va comentar Castel, després que el President de la Diputació, Joan Girault, va negar aquestes irregularitats.

Castel va afegir que aquests fets "ajuden a evidenciar com són prescindibles institucions com la Diputació i el Consell comarcal" i també "tots els càrrecs de confiança inecessaris que això comporta". A més, el coordinador territorial ha lamentat "la manera nefasta d'entendre la gestió pública" i de viure "en un sistema tancat i enquistat al segle passat".

Evitar "expoliació"

Jean Marie Castel també va declarar que des de la seva formació es continuarà apostant per un model que no contempli "diputacions ni consells comarcals", ja que "les competències d'aquests organismes es poden derivar a diferents estaments" i s'evita així una "expoliació legal de les arques públiques".