Ajudar les persones que viuen moments complicats a través de la inscripció a un torneig de bàsquet. Aquesta és la iniciativa que ha emprès l'associació Amics Colomencs del Bàsquet, de Santa Coloma de Farners, per a la vuitena edició del torneig que organitza el pròxim 20 de juliol, el 3x3 Can Malladó, i que se celebrarà sota el lema "Encistella contra la fam!". La forma que l'entitat ha trobat per donar el caràcter solidari al torneig és senzilla i efectiva: la inscripció no es condiciona al pagament d'una quantitat de diners, sinó que depen de l'entrega de menjar. Marc Jaumandreu, membre de l'organització, ha explicat que si l'any passat es cobrava cinc euros per jugador, aquest any se'ls requereix que cadascun porti cinc quilos de menjar.

L'associació (també coneguda com "Penya Trias") és sense ànim de lucre i els diners que es recaptaven en les anteriors edicions es destinaven al club local, el Bàsquet Farners. Enguany, els productes recaptats tindran un altre destí. Jaumandreu ha explicat que no els va costar gaire prendre la decisió d'aprofitar el torneig per dotar-lo de caràcter solidari, "tenint en compte com està tot".

L'organització confia que en aquesta vuitena edició comptaran amb la mateixa participació que l'any passat, és a dir, 36 equips (de fet, posen el límit en aquest número) amb la presència d'entre 3 i 5 jugadors cadascun. La inscripció s'ha obert aquesta setmana i, de moment, ja hi ha 17 equips apuntats, de manera que molt probablement el campionat assolirà el registre dels 36 equips participants de l'anterior edició.

Així, la recaptació d'aliments pot acostar-se a la tona. En tot cas, com ha comentat Marc Jaumandreu, l'aportació d'aliments no està restringida als participants, sinó que convida a tothom qui vulgui a col·laborar en el recapte, que es durà a terme durant la celebració del campionat.

L'organització ha parlat amb el Banc d'Aliments i amb Càritas per donar destí als aliments que s'aconsegueixin. Serà Càritas la que se n'encarregarà. Al web de l'associació (www.amicscolomencsdelbasquet.com) hi ha el formulari d'inscripció i també el llistat dels aliments que preferiblement han de portar els jugadors. Es tracta d'arròs, pasta, llegums secs, oli, llet i conserves.

La cita és a partir de les tres de la tarda del 20 de juliol a la pista de Can Malladó.