El 5 de juliol i no el 13 de juny ha estat l'últim dia real de la Selectivitat, després que ahir es produís un fet històric: la primera repetició d'un examen, el de matemàtiques, en els més de vint anys de les Proves d'Accés a la Universitat. En aquesta ocasió, l'enunciat no contenia cap error i, d'acord amb les valoracions dels estudiants a la sortida, ahir es van trobar amb una prova més senzilla que la del juny.

Tres setmanes després del calendari oficial de la selectivitat, 3.376 estudiants de tot Catalunya ahir a la tarda es van tornar a examinar de Matemàtiques perquè així ho van demanar després de conèixer les notes de la selectivitat. La Comissió Coordinadora de les PAU els va donar aquesta opció després de sentir-se perjudicats per l'error present a l'enunciat d'un problema en la primera prova, realitzada el 12 de juny.

A l'edifici de l'Aulari Comú del Campus Montilivi de la Universitat de Girona, 209 gironins van repetir l'examen de Matemàtiques, començant puntualment a les 5 de la tarda i acabant a dos quarts de 7. El coordinador de les PAU a la UdG, Pepus Daunis, va explicar que 7 dels 217 alumnes gironins que s'havien inscrit a l'examen no s'hi van presentar, mentre que un va demanar fer-lo a Barcelona -on aquests dies s'està preparant, precisament, per alguna altra prova relacionada amb les matemàtiques. Daunis va especificar que els responsables de les PAU no han elaborat cap examen nou sinó que se'n va aprofitar un de reserva, inclòs a les sèries que ja estaven preparades per al juny. A diferència de la primera vegada, ahir no es va produir cap incidència relacionada amb el contingut de la prova i les úniques situacions anòmales van tenir a veure amb dos alumnes que es van deixar el DNI o la tarja de notes, als quals se'ls va permetre presentar-les dilluns.

El comentari general dels estudiants després de fer l'examen era que va ser clarament més fàcil que el primer i que, per fi, havien acabat la Selectivitat.

Cap de setmana corregint

Els exàmens es corregiran entre ahir mateix i el cap de setmana, ja que les notes es començaran a entrar al sistema diluns perquè dimarts ja es puguin consultar a través d'Internet. D'acord amb les previsions de la Secretaria d'Universitats, els joves que van repetir la prova de Matemàtiqeus han de tenir les qualificacions a punt per a la primera assignació de places universitàries, programada per a l'11 de juliol; la matriculació començarà el dia 15. L'alumnat que es va acollir a la possibilitat de repetir la prova va renunciar a la nota aconseguida en el primer examen.