Cinc dies després de recórrer els 125 quilòmetres que separen Bàscara de Barcelona, un mig centenar de sindicalistes i agents dels Mossos d'Esquadra es van concentrar ahir davant del Departament d'Interior. Allà van rebutjar les retallades i van denunciar que la seguretat pública "està a la UCI".

Les persones que van participar en la marxa -convocada pels sindicats SME-CCOO, SPC i CAT- van estar rebuts per diversos dels seus companys davant la seu d'Interior, on durant mitja hora van tallar la circulació al carrer Diputació. El portaveu del sindicat SME-CCOO, Toni Castejón, va avisar que amb la seva ruta de cinc dies contra les retallades han pretès advertir els ciutadans que la seguretat pública a Catalunya es troba a l'UCI, ja que afronta una "situació extrema".

Per la seva banda, el portaveu de l'SPC, David Miquel, va qualificar la situació de "crítica" i va acusar el Departament d'Interior de "carregar-se el sistema de seguretat pública". A més, va voler recordar que la seguretat és, juntament amb l'educació i la sanitat, un dels pilars bàsics de l'estat del benestar.

Tant David Miquel com Toni Castejón van remarcar que les retallades han provocat que, a més de la pèrdua de poder adquisitiu, els policies han de treballar en condicions precàries a causa de la falta d'efectius i de recursos.

Els representants sindicals van denunciar, a més, que el Departament d'Interior no va autoritzar abans d'ahir, la concentració que havien convocat ahir a la tarda davant la conselleria. Finalment, cap a la una del migdia, gairebé sense temps de reacció, la protesta va estar finalment autoritzada.

La marxa es va iniciar dilluns passat i es van realitzar el recorregut que va de Bàscara a Girona; dimarts van anar de Girona a Santa Coloma de Farners; dimecres van arribar fins a Blanes; dijous a Arenys de Mar i ahir van acabar el recorregut a Barcelona.