La primera onada de calor de l'estiu ja s'està deixant notar a les comarques gironines, on ahir els termòmetres van superar els 30 graus en molts punts de la demarcació. Malgat que el meteoròleg José Antonio Maldonado assegura que es tracta d'unes temperatures "normals" per aquestes dates, el fet que aquesta primavera i principi d'estiu hagin estat més frescos de l'habitual van fer que les platges s'omplissin ahir de gent que desitjava gaudir de la calor.

Els termòmetres es van enfilar ahir a molts punts de la geografia gironina, i pocs van ser els municipis on les temperatures es van situar per sota des 30 graus. Olot, on es van registrar 33,6 graus, va ser un dels llocs amb la màxima més elevada, seguit de ben a prop per Vilablareix (33,2 graus), Anglès (32,9) i la ciutat de Girona (32,8), segons les dades del Meteocat.

La calor també va fer que augmentés la temperatura de l'estany de Banyoles, segons va explicar el meteoròleg Enric Estragués. Al contrari del que passa amb l'aigua del mar, que s'escalfa més lentament, la temperatura de l'estany de Banyoles ha pujat força en els darrers tres dies, i divendres se situava en 25,2 graus. Es tracta d'una temperatura considerablement elevada, tenint en compte que la màxima coneguda és de 28 graus. Al mar, en canvi, les temperatures eren considerablement més baixes, ja que a l'Estartit, per exemple, l'aigua es trobava a 19 graus.

De moment, està previst que la calor intensa continuï durant la propera setmana o fins i tot deu dies. Segons José Antonio Maldonado, es tracta d'una situació normal en ple estiu. "Hi ha hagut juliols i agostos no tant llunyans en què no s'ha baixat de temperatures similars a les actuals", assenyala, tot explicant que s'ha qualificat aquest episodi "d'onada de calor" no perquè les temperatures siguin extraordinàriament altes sinó per la seva durada prevista.

Així doncs, durant el dia d'avui està previst que continuïn el sol i les altes temperatures, igual que succeirà, molt probablement, al principi de la setmana que ve. A mitjan setmana, en canvi, es podrien registrar algunes tempestes.