Prop d'un centenar d'autocaravanes ocupen aquest cap de setmana la nova àrea de serveis que ha posat en marxa l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, ubicada a l'esplanada del costat de la piscina municipal. És la inauguració d'aquest equipament que, amb capacitat per a 79 vehicles, ofereix tots els serveis necessaris als usuaris d'aquest tipus de turisme: dipòsits d'aigües grises i netes, una plataforma de formigó per a l'abocament de les aigües grises, presa d'aigua potable, dos punts de llum -vuit hores de subministrament costen 1 euro- i dipòsit per a la neteja d'aigües químiques.

Els autocaravanistes podran estacionar en la nova àrea un màxim de 48 hores. Per poder fer-ho, hauran de sol·licitar el permís a les oficines de la piscina municipal. Excepcionalment, per a la trobada d'aquest cap de setmana, s'ha habilitat l'esplanada del calvari per a l'aparcament d'aquests vehicles.

Aquesta primera trobada d'autocaravanistes provinents de Catalunya i la resta d'Espanya és promoguda per Promoció i Dinamització d'Àrees d'Autocaravanes i Àrea 13, i que compta amb el suport de la corporació local.

Amb la posada en marxa de la nova àrea de serveis, impulsada per l'Ajuntament, es persegueix l'objectiu de "reforçar i complementar l'oferta turística del municipi", explica l'alcalde, Albert Santaugini. "Ens obrim a un nou segment de turistes, de manera que diversifiquem la nostra oferta, mantenint sempre els criteris de qualitat", ha afegit.

Segons dades de l'European Caravan Federation, en el conjunt d'Europa hi circulen 1.300.000 autocaravanes, de les quals anualment unes 400.000 creuen la frontera de la Jonquera. Així, Sant Hilari és el primer municipi de la Selva que posa en marxa un servei d'aquestes característiques.

Narcís Puigderrajols, promotor de la trobada, assenyala que amb iniciatives com aquesta es pretén "fomentar el sector turístic de les autocaravanes a les comarques de Girona, sensibilitzant entitats i organismes involucrats perquè facilitin l'arribada d'autocaravanistes a casa nostra".