Els Mossos d'Esquadra han imputat quatre persones per simular que havien estat víctimes de robatoris amb violència al carrer. Els dies 17 i 24 de juny, els Mossos van recollir les denúncies de tres ciutadans que afirmaven que havien estat víctimes d'un robatori. En algun cas, fins i tot van descriure que els lladres havien actuat violentament

Arran dels fets, la policia va obrir una investigació que va determinar que les denúncies eren falses. El quart cas es va donar a Roses, on els agents han resolt que una denúncia presentada per una dona al desembre era falsa. La policia ha determinat que va denunciar que li havien robat el mòbil només per aconseguir un terminal nou.

Els imputats són veïns de Palau-savardera, Figueres i Castelló d'Empúries i Lloret de Mar. Se'ls acusa d'un delicte de simulació de delicte.

Els dies 17 i 24 de juny els Mossos van recollir les denúncies de tres ciutadans diferents, els quals afirmaven haver estat víctimes d'un robatori violent a la via pública mentre passejaven per Figueres. Segons les dades facilitades per la policia, les presumptes víctimes havien patit l'estrebada de la bossa de mà, la qual contenia diners, targetes de crèdit i documentació personal, entre altres objectes de valor.

En alguns dels casos, fins i tot, es va fer constar que l'assalt s'havia comès de manera molt violenta, fent caure al terra a la suposada víctima.

Arran dels fets els Mossos van obrir una investigació que ha permès determinar que les tres denúncies eren falses.

Un quart cas a Roses

A finals de juny també es va resoldre un fals robatori denunciat a Roses. En aquest cas, una dona va denunciar que dos homes li van robar un telèfon mòbil a la zona del recinte firal de Figueres, el passat mes de desembre.

Després de diverses indagacions policials amb companyies telefòniques, la policia ha descobert que la dona es va inventar el robatori per canviar el terminal per un de nou.

Les quatre persones imputades han de comparèixer al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres quan siguin requerides.