L'estiu que tots els amants de la platja i de la calor estaven esperant des de fa setmanes ja ha arribat. Els efectes de l'onada de calor que ha afectat 23 províncies espanyoles també s'han fet notar a la demarcació de Girona, si bé de manera molt més lleugera que en altres punts peninsulars. Ahir la demarcació va registrar les temperatures més altes des de principis d'estiu, superant les màximes de dissabte, i tant turistes com gironins ho van aprofitar per gaudir de les platges i les piscines.

Malgrat tot, el Servei Meteorològic de Catalunya ha avisat que a partir d'avui tornaran a baixar molt lleugerament les temperatures i es preveuen ruixats intensos a la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa, entre les dues del migdia i les vuit del vespre. A mitjans de setmana n'hi pot haver d'entre febles i moderats en altres punts de la demarcació.

Segons el meteoròleg gironí Gerard Taulé el repunt de les temperatures dels darrers dies en el conjunt de Catalunya és fruit d'un anticicló que es troba situat sobre el Regne Unit. Això provoca que els corrents d'aire que aterren a les comarques gironines siguin de llevant i, per tant, la temperatura "és elevada". Tot i que, en aquest sentit, Taulé assenyala que els termòmetres encara han arribat més amunt als territoris situats a l'oest de la península Ibèrica, "on els aires provenen del Sàhara".

El meteoròleg puntualitza que, malgrat tot, les temperatures d'aquests dies "no són res de l'altre món ni, en cap cas, es tracta de registres rècords", perquè queden força lluny de, per exemple, la dada històrica que es va assolir el 6 de juliol de 1982, quan es va arribar als 42 graus de màxima a la ciutat de Girona.

Durant tot el cap de setmana, les temperatures s'han mantingut lleugerament més baixes als punts del litoral gironí, a causa de la marinada. I, en la majoria dels casos, han oscil·lat entre els 33 i els 30 graus. Les màximes s'han registrat principalment al Gironès i a la Selva.

Els consells de Protecció Civil

Malgrat que les temperatures no són tan altes com altres estius, Protecció Civil segueix insistint en la necessitat d'evitar l'exposició directa al sol abans de les vuit del vespre. A aquest, s'hi sumen els consells dels altres anys, com ara protegir avis i nens de la calor o evitar la pràctica d'esport a l'aire lliure en hores punta.