Una embarcació que es trobava ahir al migdia al port de l'Escala va perdre el control mentre estava fent maniobres a la zona i va xocar contra el moll pesquer de la infraestructura portuària. Com a conseqüència del xoc, les dues persones que es trobaven a l'interior de la llanxa van quedar embarrancades a la zona de les roques del moll pesquer i van haver de ser auxiliats per membres de diferents cossos de rescat.

Els fets es van produir cap a dos quarts d'una del migdia, quan la llanxa de dotze metres d'eslora i amb bandera francesa es trobava a la zona portuària de l'Escala i tot d'una va perdre el control. Es dóna el cas, segons fonts consultades, que els seus ocupants l'acabaven d'estrenar i fruit de la falta d'experiència hauria topat contra les roques que hi ha al moll pesquer.

Un cop produït el xoc, testimonis dels fets van avisar els Bombers de la Generalitat i es van posar en marxa els diferents cossos de rescat, entre els qui van auxiliar l'embarcació hi havia membres de Protecció Civil del municipi, la policia local de l'Escala així com Salvament Martím.

Aquest últim cos d'emergències va desplegar el Salvamar Castor cap a la zona i va rescatar les dues persones que hi havia a la llanxa, ja que no amenaçava pas d'enfonsament. Fet això, l'embarcació de Salvament Marítim va treure l'embarcació embarrancada de la zona i va remolcar la llanxa fins al port de l'Escala. Els dos ocupants de la llanxa no van patir cap ferida i se'ls va rescatar sans i estalvis tot i l'ensurt que van patir.

Fa 20 dies, un pesquer del Port de la Selva també va patir un accident en aquest cas al nord del Cap de Creus. En concret, l'embarcació de pesca va xocar contra un catamarà i com a conseqüència dels fets, un dels tripulants de l'embarcació recreativa va quedar ferit. La barca d'oci també va patir danys i se la va remolcar al poble francès de Portvendres.