L'ONG Humana ha recollit més de 26 tones de roba usada en els 15 contenidors instal·lats en supermercats Condis de Barcelona i Girona. Humana Fundació Poble per a Poble, una ONG creada el 1987 per fer programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia amb recursos obtinguts de la gestió tèxtil a partir de roba usada, ahir va fer balanç del primer any de col·laboració amb Condis.

En aquest any s'han recollit 26.324 quilos de peces de segona mà, roba que Humana classifica, valora i reaprofita fins en un 93% del total. Humana i Condis van signar el conveni de col·laboració al juny de 2012 per instal·lar contenidors de roba usada a l'entrada de 15 supermercats. Durant aquest primer any han recollit una mitjana que, en alguns establiments, supera els 140 quilos per setmana. Els supermercats Condis amb un contenidor a l'entrada estan situats a Banyoles, la Bisbal, Barcelona (3), Lliçà de Vall, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Vilanova i la Geltrú (2), Llinars, Olesa de Montserrat, Santa Coloma de Cervelló i Cornellà.

Humana disposa de 1.300 contenidors per a la recollida de roba i calçat usats a Catalunya, gràcies als acords que manté amb 230 ajuntaments i prop de 200 entitats i empreses privades.