L'Ajuntament d'Anglès ha decidit posar a la venda una de les tres naus que formen el conjunt de l'antiga fàbrica Burés del municipi com a mesura per alleugerir les dificultats econòmiques del consistori. Segons destaca el Govern, la nau està en molt mal estat i té uns costos elevats de manteniment, de manera que ha decidit intentar vendre-la. El preu de sortida és de 207.000 euros més la urbanització de la zona. L'alcalde va donar compte ahir en el ple de l'Ajuntament de les intencions de vendre.

Abans d'optar a aquesta opció, l'Ajuntament ja va oferir les naus a la Generalitat de Catalunya i a diferents particulars, però no han aconseguit vendre-la i per això la posen a la venda. El Govern va destacar que les principals raons que l'han portat a prendre la decisió són el fet que considera que continuarà amb la manca de recursos econòmics actual i que no podrà fer-se càrrec del manteniment general del conjunt de la Burés. Son les raons que han motivat aquesta decisió. En conseqüència s'ha optat per treure a concurs la venda de la nau 1, ja que la nau 2 està catalogada com a zona verda i no es pot vendre.

Segons va avançar el Govern, el preu de sortida és de 207.000 euros a millorar d'acord amb la valoració feta pels serveis tècnics municipals i tenint en compte el mal estat de conservació. A més, però, hi haurà l'obligació de condicionar urbanísticament el seu entorn d'acord amb el POUM.

L'alcalde d'Anglès, Pere Espinet, va destacar que la situació del municipi és complicada i aquesta mesura els pot ajudar en les finances i a millorar l'entrada del poble. "Hem de pagar 2.624 euros al dia als bancs i això va en augment, s'està fent una bola cada vegada més gran. Amb aquesta mesura, aturarem una mica la bola i rentarem la cara a l'entrada del poble", va afirmar Espinet, que va afegir que cap institució vol la nau. "Si ho poguéssim vendre, mataríem dos pardals d'un tret", va manifestar Espinet.

El Govern va recordar que l'Ajuntament d'Anglès va comprar tot aquest antic complex industrial a Buretex en escriptura signada el 17 d'abril de 2008 per un valor d'uns 3.000.000 euros més les despeses bancàries. Quan es va aprovar aquesta compra, el grup de PAU, ara al Govern, ja no s'hi va mostrar d'acord i es va abstenir, creient que el poble no ho podria assumir. La compra va rebre els vots a favor dels grups de CiU, PSC i ERC.

Abans de la compra per part de l'Ajuntament, Anglès Téxtil que va comprar la nau nou, va fer efectiu un pla de millora i va entregar a l'Ajuntament d'Anglès, el Pavelló on hi ha el vapor i la mitja nau 3 destinada a museu. També cal esmentar que la màquina del vapor va ser donada al poble pels treballadors de filatures Burés.