Els actes commemoratius de 18 de juliol del 1936 programats per dissabte i provocadors d'un important rebombori als mitjans i a les xarxes socials no es faran. Almenys fonts del restaurant que figura al programa d'actes van indicar que l'apat va ser anul·lat el dilluns dia 8 de juliol a la tarda. La dona que en el programa figura com a responsable de les reserves, ahir, a la tarda, també, va indicar que els actes previstos pel 13 de juliol no tindran lloc. Segons ella, perquè ja es van fer en una data que no recordava.

Per la seva part, l'Ajuntament va indicar que es cenyia al comunicat fet públic el vespre del dia 9, en el qual indicava que faria els possible perquè la commemoració no tingués lloc. També va aconsellar que en cas que es fes la gent no respongués a les provocacions i es mantingués la convivència que hi ha a la ciutat.

Fonts de l'Ajuntament van indicar que poc poden fer per evitar els actes dins de recintes privats, com una missa o un dinar, però sí en temes d'apologia i d'ostentació de símbols del feixisme, coses que estan prohibides.

El que sí tindrà lloc és l'assemblea dels col·lectius antifeixistes programada per avui a les 20 hores al Consell de Cooperació d'Olot, al carrer Proa número, 16. Fonts dels col·lectius han indicat que si no es fa millor, però que de tota manera debatran els motius, pels quals es va publicitar la commemoració a Internet.

La previsió d'un acte d'apologia del feixisme històric ha mobilitzat organitzacions, com la CUP, el sindicat CNT, Unitat contra el Feixisme i el Racisme, La Garrotxa i particulars.