Clínica Baviera Girona ha arribat a un acord de col·laboració amb l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí per oferir revisions oftalmològiques gratuïtes a aquells menors que passaran els mesos de juliol i agost amb famílies d'acollida en diferents punts de la província.

L'associació promou el programa Vacances en Pau, pel qual més de 300 nens del Sàhara Occidental conviuran durant dos mesos amb diferents famílies al llarg de la geografia catalana. A més de gaudir d'uns dies de vacances, romandre en un entorn radicalment oposat al que ells coneixen i desenvolupar activitats relacionades amb l'oci i la cultura, els nens han de ser reconeguts pels especialistes de Clínica Baviera.

L'objectiu és posar a l'abast de tots els menors un servei mèdic al qual no tenen accés al lloc on resideixen habitualment, així que des de Clínica Baviera Catalunya i l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí s'insta les famílies d'acollida que sol·licitin la realització d'aquest examen ocular. Les revisions es realitzaran el 12 de juliol al matí a Clínica Baviera Girona (carrer Emili Grahit, número 75) i les famílies interessades a sol·licitar cita, únicament han de trucar-hi per telèfon o acostar-se a la clínica. "Detectar problemes a temps és molt important en qualsevol nen, ja que una mala visió pot afectar molt negativament el seu desenvolupament, i en el cas d'aquests nens encara es nota més, perquè l'assistència que reben és molt escassa", assegura Víctor Revilla, gerent de Clínica Baviera a Girona.