El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha manifestat que la desconnexió de la subestació elèctrica de Fonteta no és la millor situació per a la xarxa de la zona, si bé les fonts del Departament han apuntat que no ha de suposor cap problema en el subministrament d'energia. La companyia elèctrica Endesa va procedir a la desconnexió el matí del passat 12 de juny en compliment del requeriment judicial en virtut d'una sentència que declara il·legal la infraestructura per no respectar el POUM. L'Ajuntament va efectuar el precinte el 14 de juny.

La subestació de Fonteta forma part de la xarxa de distribució d'energia elèctrica i dóna servei a l'entorn de Fonteta. Arran de la sentència judicial que n'ordena l'enderroc, Empresa i Ocupació va elaborar un informe en què donava llum verd al desmantellament de la subestació un cop se n'hagués construït una de nova. Del contrari, es podrien produir problemes de subministrament elèctric que donava a l'entorn, deia l'informe.

Segons han explicat fonts del Departament d'Empresa i Ocupació, la xarxa elèctrica està configurada de manera que si falla una subestació, el subministrament de la zona no se'n ressenti i es pugui minimitzar ràpidament els possibles efectes negatius. El problema esdevindria si una altra subestació de l'entorn fallés i llavors, amb dues instal·lacions inutilitzades, el subministrament podria patir deficiències. També podrien haver-hi talls en pics de demanda elèctrica, si bé les fonts han apuntat que no és una situació normal. Endesa ha garantit el subministrament al Departament.