Un fugitiu va acabar mort a trets pels Mossos d'Esquadra després de dos tirotejos, el primer al Ripollès i el del desenllaç al Berguedà. L'home va morir després d'un intercanvi de trets amb els agents en intentar fugir en un vehicle policial robat i després d'haver disparat contra agents dels Mossos, un dels quals va quedar ferit lleu. El delinqüent tenia 30 anys i era de nacionalitat marroquina.

Els fets es van iniciar cap a dos quarts de dues de la matinada de dilluns a dimarts quan una patrulla dels Mossos d'Esquadra de Ripoll estava fent un control rutinari per evitar assalts a cases. Els agents eren a l'alçada de Can Villaura de Ripoll, a tocar la carretera C-17 quan van veure un home amb una actitud sospitosa al costat d'un bar i s'hi van acostar per identificar-lo. L'home, en veure els agents va agafar el cotxe, un Seat León, i va fugir a gran velocitat de la zona fins agafar la carretera de les Llosses (C-26), que porta fins a Berga.

Persecució

Tot seguit va començar una persecució policial per aquesta carretera comarcal amb molts revolts i poc després de les Llosses, el fugitiu s'hauria aturat en un revolt perillós de la carretera. Els agents van baixar del vehicle per intentar identificar-lo de nou i llavors, l'home va tornar a pujar al vehicle, va fer marxa enrere i va intentar antropellar els agents, que van haver de saltar per evitar-ho. Posteriorment els va disparar amb una arma de foc fins a tres trets, que van impactar contra el vidre de davant del vehicle i al retrovisor. Els agents també van utilitzar les seves armes però l'individu va aconseguir fugir. El Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) va fer un comunicat després del succés on denuncia "l'incompliment reiterat" del Departament d'Interior en la dotació d'armilles antibales als agents.

Recerca intensa

Els Mossos d'Esquadra van seguir la seva recerca durant tot el dia d'ahir i la del cotxe, que va ser localitzat cap a les quatre de la matinada en una zona boscosa de Borredà (Berguedà). A partir d'aquell moment, la policia va desplegar un dispostiu per localitzar el fugitiu amb agents de Vic, de Ripoll i del Berguedà, helicòpters, la unitat de muntanya i la canina.

A mitja tarda, una patrulla de paisà va localitzar el fugitiu entre Vilada i Castell de l'Areny. En veure's sorprès, segons van informar els Mossos en un comunicat, l'individu els va disparar i va robar un cotxe policial per tornar a fugir.

En aquell moment van disparar a les rodes però no el van aturar, va acabar xocant contra el vehicle policial fins que l'home va disparar als agents. Tot seguit, els policies van respondre a l'atac del fugitiu, que va sortir de la via i va morir. Un altre agent, va patir una contusió cervical després de la topada.