El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, va defensar el tancament del Centre d'Assistència Sanitària (CAP) del barri de Fenals, a Lloret de Mar, al·legant que no compleix les previsions de funcionament planejades quan va ser posat en funcionament el 2007. Bàsicament en referència a la quantitat d'usuaris no residents al centre sanitari. Segons va explicar el titular de Salut, en una resposta publicada al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) i a pregunta de la socialista Marina Geli, s'ha replantejat la "necessitat de mantenir la previsió de tres dispositius assistencials" de la localitat gironina a causa del fre de l'expansió demogràfica a Lloret.

Segons va destacar Ruiz, inicialment, el consultori de Fenals havia de servir per donar servei tant a residents com a no residents de la zona, però s'ha pres la decisió de tancar-lo després de comprovar que més del 99% dels pacients són de Lloret i no de fora del municipi, segons es recull en la resposta parlametària. I els no residents van gairebé exclusivament al CAP Centre. "Per aquest motiu, atesa la necessitat de reforçar l'activitat en els CAP Lloret Centre i el CAP del Rieral, s'ha fet coincidir la data de cessament de l'activitat assistencial d'atenció primària del consultori de Fenals amb l'inici de la campanya d'estiu", va assegurar el conseller.

El tancament d'aquest CAP va provocar molt de rebuig tant dels veïns com dels grups de l'oposició a l'Ajuntament. I, de fet, ja s'han realizat diverses protestes contra la clausura del centre sanitari. Els usuaris del CAP de Fenals han estat traslladats al del Rieral, que ha obert una planta que estava tancada.