El jutge d'instrucció número 1 de Berga ha imputat els mossos que van participar en el tiroteig que va acabar amb una persona morta aquest dimarts al vespre als afores de Vilada (Berguedà). El magistrat ja ha començat a citar en qualitat d'imputats els agents implicats en el tiroteig i les declaracions es podrien allargar fins aquesta tarda, segons ha avançat la Cadena Ser i ha pogut confirmar l'ACN. Fonts del departament d'Interior han assegurat que "la imputació es fa per garantir el dret a la defensa jurídica dels agents" i que es tracta d'un procés "normal perquè l'actuació ha acabat amb un mort". A més, des d'Interior celebren que "s'hagi començat tan aviat la investigació".

Després que aquest dimecres el jutge de Berga obrís diligències "indeterminades" pel cas del fugitiu mort en un tiroteig amb els Mossos d'Esquadra, aquest dijous ha imputat els agents que hi van participar. Segons han avançat fonts del departament d'Interior a l'ACN, "la imputació es fa per garantir el dret a la defensa jurídica dels agents".

Els fets es van produir aquest dimarts cap a dos quarts de vuit del vespre als afores de Vilada, en direcció Borredà (Berguedà), quan en un intercanvi de trets el fugitiu, un ciutadà marroquí de 30 anys, va resultar mort i dos agents van quedar ferits lleus. El fugitiu, Youssef L., tenia cinc antecedents penals per delictes contra la salut pública, per conducció temerària i per atemptat contra l'autoritat. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va sortir aquest dimecres en defensa de l'actuació policial duta a terme.