L'Escola la Bòbila de les Preses entrarà en servei en la seva totalitat el proper mes de setembre, un any després de la seva posada en servei. El centre va acabar el curs sense que es pogués fer servir el gimnàs i part de la planta primera. En concret, durant tot el curs passat es van fer servir les dependències pensades per a sala de professors, psicomotricitat i biblioteca com a aules.

El que sí va entrar en ús al maig van ser les pistes poliesportives. Ho van fer després de dues protestes públiques de l'associació de pares. L'alcalde, Pere Vila (CiU), en una entrevista a Olot Televisió va atribuir els retards al fet que la Generalitat incompleix els terminis de pagament amb les empreses constructores. "L'únic que falta són els retocs que han de fer les empreses constructores que no reben els diners en els terminis que toca", va dir. Va recordar que les temàtiques de documentació estan resoltes.

En aquest sentit, durant les protestes del passat curs, el Departament d'Ensenyament va atribuir el retard en l'obertura de les pistes a la manca d'expedients de conformitat referents al sistema elèctric.

Vila va concretar que fa unes setmanes va tenir lloc una visita d'obres en la qual el Departament d'Ensenyament, l'Ajuntament i les constructures van establir uns terminis clau perquè l'escola comenci el proper curs a tota disponibilitat. Un inici de curs pel qual, segons Vila, hi ha 40 escolars més matriculats. Respecte a la posició de l'Ajuntament en la visita d'obres, Vila va concretar: "els vàrem marcar molt clar que no hi havia excuses -va afegir-. Al setembre l'escola ha d'estar forçosament a plena disposició".

L'escola la Bòbila va entrar en servei al setembre del 2012, amb uns dies de retard, i amb part dels equipaments per fer. El pacte era que durant el curs s'acabaria. Això no obstant, el retrassos i l'incmpliment de promeses van provocar la reacció dels pares. El 5 de febrer va tenir lloc una ocupació de la pista poliesportiva. Abans ja hi havia hagut reclamacions de pares a títol particular pel fet que la calefacció no funcionava a ple rendiment. En aquella ocasió la mancança es va resoldre en el decurs del període vacacional de les Festes de Nadal.

Ara, la idea és que les vacances d'estiu aportin el temps que falta per la resolució de les macances que van marcar el curs 2012-13. L'Escola la Bòbila és un equipament de nova planta situat en un extrem del nucli urbà, dotat de bones comunicacions,