Una jove amb una discapacitat psíquica severa ha estat rescatada per la Policia Nacional de la xarxa de proxenetes que l'obligava a prostituir-se al bordell Paradise de la Jonquera. La víctima, de nacionalitat romanesa i que feia anys que era a Espanya, era forçada a prestar serveis sexuals des que va complir la majoria d'edat. L'operació policial va arrencar el març passat amb l'alliberament de la jove i s'ha saldat amb l'arrest de set persones, entre elles la mare i el padrastre de la jove, que presumptament la van induir a prostituir-se. A més han estat identificades deu dones més a les quals s'han ofert els recursos disponibles com a potencials víctimes de les xarxes de proxenetes.

La recerca es va iniciar gràcies a la informació facilitada per una associació especialitzada a donar assistència i acolliment a víctimes de tràfic d'éssers humans i explotació sexual. A través de l'entitat la Policia Nacional va tenir coneixement que una jove de nacionalitat romanesa, discapacitada psíquica, estaria sent obligada a prostituir-se en una rotonda de la Jonquera. Les primeres perquisicions es van centrar a aconseguir els diferents informes i dictàmens elaborats per centres especialitzats en els quals s'incidia en la greu discapacitat intel·lectual així com la tendència a ser fàcilment influenciable de la víctima.

Agredida i refugiada

Al mateix temps, es va tractar sense èxit de localitzar la jove en la rotonda de la carretera on es col·locava habitualment. Finalment, els agents van aconseguir el seu telèfon mòbil a través del qual van aconseguir situar-la en al macrobordell Paradise, cosa que va permetre el seu rescat el passat mes de març. L'encarregat del club va manifestar que la noia havia acudit al local demanant ajuda i acolliment perquè l'havia agredit el proxeneta que l'explotava en una rotonda propera.

Posteriorment, la jove va manifestar als investigadors que la seva mare l'havia induït a la prostitució immediatament després de complir els 18 anys, tant en pisos, com a carreteres i en clubs de cites. Una vegada constatat aquest fet, es va procedir a la detenció de la mare de la víctima i del seu company sentimental al domicili on residien a Terrassa. Aquest mateix dia es va procedir també a l'escorcoll d'un prostíbul d'aquesta localitat, on la noia va exercir per primera vegada. Com a resultat d'aquesta actuació policial es va detenir tres persones més i es van identificar deu dones a les quals es va informar dels recursos que existeixen com a potencials víctimes de tràfic d'éssers humans.

Explotada a la rotonda

Pel que fa a l'explotació de la discapacitada en les carreteres, es va esbrinar que hi estava implicat un perillós proxeneta romanès. Aquest individu es va oferir a "ajudar" la noia quan aquesta es prostituïa en un altre club de Girona, oferint-li abandonar el local. Una vegada que aquesta va accedir, la va obligar a prostituir-se en una rotonda mitjançant contínues amenaces i agressions físiques. En aquestes coaccions va col·laborar una altra dona que feia funcions de controladora o prostituta de confiança. Van ser detinguts el 2 de juliol.

En l'operació policial s'han intervingut 123 resguards d'enviaments de diners probatoris de l'activitat delictiva per valor de més de 40.000 euros, llibretes quadrants, agendes, i documentació incriminatoria variada, entre altres efectes.