L'Ajuntament de Ribes de Freser preveu millorar les conduccions d'aigua de les zones de la Ventallola, la pujada del cementiri i el torrent de Sant Miquel. La idea és que una millor canalització eviti inundacions com la del passat 6 de juny. En aquest dia, una tempesta de pluja i pedra va precipitar sobre Ribes 70 litres d'aigua en 30 minuts. El resultats van ser danys a la via del tren a la pujada de Ventallola i arrencades del ferm importants al carrer de Santa Maria de Gràcia. "Hem de preparar-nos perquè no ens hi trobem mai més", va valorar fa pocs dies l'alcalde de Ribes, Marc Prat (CiU) a Televisió del Ripollès.

L' alcalde també va indicar que l'Ajuntament preveu fer millores a la xarxa de clavegueram. Va recordar que uns 6 any enrera la localitat patia de moltes parts desconnectades de la xarxa de clavegueres. De llavors fins ara, segons ell, "el que hem fet han estat connexions per etapes i revisions anuals". Així tots els punts on la connexió era de dependència municipal ha quedat resolta. Ara, segons ell, només queden 2 accions molt concretes al carrer de Nostra Senyora de Gràcia i a la carretera de Pardines. L'Ajuntament preveu resoldre-les quan les aigües del riu Freser disminueixin el cabal.

Prat va valorar que quan la depuradora entri en servei es doblarà la capacitat de millora de les aigües del municipi. Va assenyalar que la construcció de l'equipament per part de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) es fa d'una manera molt lenta, però es fa.

Va indicar que un altre repte de l'Ajuntament és la desconnexió de les aigües blanques de les residuals. Amb la separació, el procés de depuració serà més efectiu. Prat va avançar que es reunirà en breu amb l'Agència Catalana de l'Aigua per avançar en el tema.