Un camp de blat de moro familiar de tres hectàrees ha servit perquè en Jordi Colls, de 22 anys, i la Roser Noguereda creïn una atracció turística inèdita a la Costa Brava: un laberint on els més petits hauran de trobar la sortida tot superant una sèrie de proves i els més agosarats podran passar nits d'autèntic terror. "La idea és combinar el turisme i l'agricultura, que és el que tenim a Sant Pere Pescador", assenyala Colls. Els laberints són bastant populars a països com els Estats Units o França, però aquest és tot just el segon que es fa a Catalunya, ja que només n'hi ha un a Lleida.

La idea se'ls va acudir ara fa un any, i ells mateixos han creat la infraestructura. Primer van dibuixar els plànols del laberint a mà, després els van passar a un programa per ordinador i finalment, motocultor en mà, van traçar el laberint real en el camp de blat de moro ja plantat. "Va ser més complicat del que sembla, ja que una cosa és fer el dibuix a mà i l'altra és fer-ho al camp", assenyala Colls. Per tal de mantenir el camp -on hi ha 200.000 plantes de blat de moro- en bones condicions han instal·lat un sistema de regadiu gota a gota (perquè abans es feia per inundació, però això faria que els peus dels visitants quedessin totalment enfangats), i tots els elements que hi han instal·lat són naturals. D'aquesta manera, quan a mitjan setembre s'hagi de segar el camp, tot quedarà tal com estava.

El recorregut per dins del laberint dura uns 45 minuts, durant els quals els participants han de trobar sis punts on hauran d'enfrontar-se a diferents tipus de proves, tant de caràcter físic com mental. Si les superen amb èxit, al final rebran un premi. La recerca també es pot fer a través d'una competició per equips i fins i tot es pot personalitzar el laberint si es demana amb temps. De fet, el laberint es pot tancar en exclusiva per a grups de més de quinze persones, com per exemple casals d'estiu. La nova atracció està oberta durant tota la tarda i fins a les onze de la nit, i a partir del 19 de juliol es dedicaran les nits de divendres a fer un ?laberint de terror per als més atrevits. La localització del laberint -situat molt a prop dels càmpings de Sant Pere Pescador- fa que estigui ?dirigit a estiuejants de totes les edats.

Una activitat «diferent»

Aquesta és la primera experiència de Jordi Colls i Roser Noguereda en el món del turisme. Tant Colls com la seva família viuen de l'agricultura -tenen camps de pomes- i la família de Noguereda té una casa de turisme rural, però a la Garrotxa.

Malgrat que es tractar d'una activitat natural amb data de caducitat -al setembre se segarà el camp-, ja tenen idees per continuar amb noves proves i nous recorreguts de cara a l'any que ve, si enguany funciona. "Pensem que pot funcionar perquè és una activitat diferent, ens ha vingut molta gent a preguntar de què es tracta", assenyalen.