La diputada per Girona del PP al Congrés, Concepció Veray, va afirmar a la comissió d'Educació sobre la reforma Wert que "cal complir la legalitat i garantir un ensenyament bilingüe a les escoles catalanes". En consideració de la gironina, aquest és l'objectiu de la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce).

La representant del Partit Popular a Girona va defensar que tant el català com el castellà han de ser llengües vehiculars a l'escola per, així, "aprendre les dues llengües oficials a Catalunya per igual i poder arribar a adquirir el mateix nivell de coneixements d'aquestes, tant en expressió oral com escrita". En la seva argumentació, Concepció Veray va defensar al Congrés dels Diputats la necessitat d'una llei com la Lomce "per lluitar contra el fracàs escolar i millorar la qualitat de l'educació i l'ocupació dels joves del nostre país".

En relació amb l'aposta lingüística del PP als centres educatius catalans de titularitat pública, la diputada gironina va instar Convergència i Unió a votar a favor de la modificació de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) que el PP ha proposat al Parlament. En opinió de Veray, aquesta modificació permetria establir "un sistema educatiu de bilingüisme integrador".

En la seva intervenció, la popular gironina es va referir a les sentències que s'han pronunciat sobre l'ús de la llengua a l'escola i va instar el govern de la Generalitat que "no demori més el compliment de la legalitat a la qual l'obliguen" aquestes resolucions.