Agents dels Mossos d'Esquadra van fer sortir del ple del Consell Comarcal de la Garrotxa un veí de Sant Jaume de Llierca. L'home abans havia increpat amb els braços endavant i havia acusat d'especuladors els membres del Consell asseguts a la part de la junta de presidència. Va ser un dels moments de més tensió del ple de l'aprovació provisional del pla urbanístic del Centre de Triatge. El punt es va aprovar amb el vot afirmatiu de CiU, el vot en contra d'ERC i el PSC va votar segons els criteri dels consellers, dels quals 2 es van abstenir i 3 hi van votar a favor.

Joan Espona (president del Consell Comarcal per CiU) va defensar que el procés de la planta s'ha dut amb transparència. Va recordar als representants del PSC que havien començat junts el projecte i va considerar que "crec que estem fent el que hem de fer i el temps traurà i donarà raons". El portaveu d'ERC, Narcís Feixas , va argumentar el vot en contra en el convenciment que no s'havia tingut en compte que l'Ajuntament és el representant del poble. Josep Guix (PSC) va considerar que "el document compleix totes les normatives i les propostes de Sant Jaume no -va afegir-, per tant hi estem d'acord però amb condicions". L'adversitat, segons ell, estava en què "ha faltat diàleg i respecte al municipi". A partir d'aquí els consellers del PSC van votar en 2 sentits: a favor i abstenció.

Tot just acabada la votació, Ferran Puig (alcalde de Sant Jaume per Junts-AM) va criticar que els Mossos només haguessin deixat entrar 25 veïns al ple. Els que van entrar van aplaudir decisions i van fer comentaris en veu alta.

Puig va indicar que ara la decisió final serà de la Generalitat. Va preveure que "si funciona com un ens burocràtic, sense valorar el poble, el centre anirà endavant". Atès aquest cas va recordar que l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca farà servir la via judicial.