Lloret de Mar ja és una ciutat accessible en un 90%. Així ho va destacar ahir el delegat de MIFAS de la Selva, Xavi Terradas, en una presentació conjunta amb l'Ajuntament. El consistori vol reforçar encara més l'accessibilitat en el turisme i apostar pel que pot ser "una oportunitat de negoci addicional", segons va destacar el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, que va destacar el "potencial" del municipi en aquest sector. De fet, l'Ajuntament vol fer que Lloret sigui el destí turístic accessible més important de Catalunya.

El president de MIFAS, Pere Tubert, va destacar que Lloret ja disposa "d'una llarga trajectòria en temes d'accessibilitat" i ara el més important és "aglutinar i coordinar aquesta oferta i visualitzar-la amb accions de promoció i comunicació". El regidor va destacar que es treballa en el sector des de fa anys i que era un dels punts del seu programa electoral. Així, des de 2006, l'Ajuntament disposa d'un Pla municipal de millora de l'accessibilitat, que amb el suport de MIFAS va dirigir a la supressió de barreres arquitectòniques. Enguany, el pressupost supera els 65.000 euros.

S'han fet millores a les platges. Precisament ahir es van instal·lar dues zones, a la Platja de Lloret i Fenals. Hi ha una zona coberta amb carpa; cadira amfíbia; passeres i rampes d'accés; dutxa adaptada; i un mòdul d'atenció sanitària. A més, hi ha un acordonat lateral fins a arribar a la platja per evitar que els usuaris es col·loquin davant de la passera. Aquest any, a més, la platja de Lloret ha rebut la distinció en ccessibilitat i ruptura de barreres arquitectòniques, dins del programa Bandera Blava que gestiona ONG Adeac.

Durant la reunió, van acordar programar visites a establiments privats que estiguin interessats en eliminar barreres arquitectòniques i millorar l'accessibilitat. I també van avançar que Mifas farà una auditoria definint tot allò que falta per acollir esdeveniments de turisme adaptat. I des de Lloret Turisme es treballa per ser en el programa de turisme accessible de l'Agència Catalana.