Ni l'assistència mèdica urgent hauria servit per salvar la vida del masover de Vilobí d'Onyar. Els metges forenses que li van fer l'autòpsia han conclòs que les ferides que li va causar el seu agressor eren tan greus que no hauria sobreviscut ni traslladant-lo immediatament amb helicòpter a un hospital. Els forenses han detallat que a la víctima la van colpejar al cap amb una barra de ferro i després li van passar per sobre amb un cotxe. Tant una agressió com l'altra van ser mortals de necessitat. Els forenses han detallat que l'agressor havia de tenir molta força perquè li va fracturar el crani. Sayon Kourouma s'enfronta a 25 anys de presó acusat d'assassinar el masover de Ca l'Artau.

Segons els forenses, la seqüència més probable d'agressió és que primer l'atacant colpegés la víctima a la cara amb una barra de ferro, fins a arribar a trencar-li la mandíbula. Després, el va colpejar amb "molta força" al cap provocant-li lesions molt greus, que li haurien causat la mort gairebé de forma immediata. Finalment, li va passar per sobre amb un cotxe. Les rodes van aixafar les vèrtebres.

Els perits han relatat que l'agressor havia de tenir molta força perquè va provocar ferides molt greus a la víctima. El fiscal demana 18 anys de presó per al processat, mentre que l'acusació particular eleva aquesta pena fins als 25 anys.