El notari Manuel Faus, nascut a Saragossa el 1943, serà el pregoner de les Festes del Tura del 2013. El conformador legal va acceptar la petició de Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) ahir al matí a la sala Gussinyer de l'Ajuntament. Després, Faus va avançar que el seu pregó tindrà sentit de l'humor. Va explicar que és notari a Olot des del 1974.

No hauria sabut gaire res més d'Olot que el que va veure en un viatge que va fer al Canigó i en el trajecte del qual va aturar la Vespa al desaparegut bar la Rodona. Tanmateix, el 1970 va morir el seu pare i la seva mare va decidir viure a Barcelona. En aquell moment, l'única notaria catalana que figurava a les oposicions era Olot i Faus hi va optar. Així al 1974, va arribar a Olot, on encara que passés el març, l'abril, i el maig, plovia -va descobrir-, i jo pensava on t'has ficat?". Al juny va parar de ploure i Olot el va anar xopant, de veritat. Al cap de dos anys, va sortir una plaça a Igualada. Va decidir viatjar-hi per conèixer la ciutat i els companys de professió. Va explicar: "No hi havia bosc, no hi havia prats...". En canvi, a Olot nomes havia de sortir de casa i Faus tenia la Moixina. "Vaig girar el cotxe i vaig tornar a Olot", va somriure i va afegir: "per estar-hi 38 anys més". En tant que exemple de les virtuts olotines va dir: "Que t'agraden els grills?, doncs hi ha una associació del camp del grill".

L'associació de la qual ell és president no té res a veure amb els grills. Manuel Faus presideix el Patronat Joan Sellas Cardelús, una fundació privada que té la finalitat de procurar per l'educació i la inserció social dels disminuïts psíquics.