Les diferències entre l'Ajuntament de Palamós i la constructora Rubau pel cost de les obres del Pla de Barris Palamós Millora han entrat en la via judicial. L'empresa ha presentat un contenciós administratiu per reclamar uns dos milions d'euros, xifra que separa el cost que diu l'Ajuntament del que sosté Rubau. A més, la constructora ha presentat un segon contenciós pels 1,7 milions d'euros que l'Ajuntament li deu. En aquest sentit, és un deute reconegut per l'Ajuntament que té intenció d'abonar, segons ha manifestat el regidor d'Hisenda palamosí, Joan Gea, en declaracions a Ràdio Palamós. En total, l'import que reclama judicialment Rubau és de quasi 3,7 milions d'euros.

L'empresa Rubau va ser l'adjudicatària del contracte d'obres per executar la reurbanització dels barris inclosos dins d'aquest Pla de Barris: les Cases Noves, Mas Guàrdies i Eixample Nord. L'import de la licitació era de 8,3 milions d'euros i Rubau es va endur el contracte amb una oferta de 5,7 milions d'euros. No obstant això, el gener del 2012 l'Ajuntament ja va aprovar un increment de la factura per un import de 700.000 euros justificat per l'evolució dels treballs.

Finalment, l'Ajuntament va aprovar les certificacions finals de l'obra per un import en números rodons de 6,8 milions d'euros. La xifra, però, no quadra amb la de Rubau, que calcula que les despeses dels treballs van ser uns dos milions d'euros més elevades. L'Ajuntament es remet a l'import de les certificacions i, davant d'aquesta situació, Rubau ha presentat el contenciós administratiu per cobrar aquesta diferència.

El segon recurs fa referència a un deute d'1,7 milions d'euros. Aquest import és reconegut per l'Ajuntament i, com ha explicat Gea a l'emissora, el consistori té la intenció de fer-hi front. Així, ha manifestat que creu que aquest recurs no tirarà endavant perquè Palamós s'acollirà a un pla de pagament de proveïdors que promou l'Estat.

Segons afegeix Ràdio Palamós, aquest pla de pagament a proveïdors hi està inclosa la Generalitat, que hauria d'abonar els diners que deu als municipis i que, en el cas de Palamós, puja quatre milions pel Pla de Barris.