L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el segon tinent d'alcalde i regidor d'Educació i Cultura, Josep M. Godoy, van lliurar ahir al matí, les Beques a la Joventut Excel·lent 2013 que atorga l'Ajuntament de la capital altempordanesa.

S'han presentat un total de 18 alumnes que han acabat 4t d'educació secundària obligatòria (ESO) i 12 alumnes que han acabat els estudis de 2n de batxillerat. Enguany però, no s'ha presentat cap alumne de cicles formatius.

Finalment, un total de cinc alumnes de 4t d'ESO han resultat guanyadors. El premi rebut, consisteix en un viatge i estada de cinc dies a València. Per altra banda, dels estudiants de batxillerat que s'han presentat, cinc han resultat guanyadors. El seu premi és una estada de 15 dies a Londres.

Felip, ha adreçat unes paraules als participants afirmant que aquestes beques tenen com a objectiu "compartir amb tots vosaltres el resultat d'un esforç i una tenacitat que us fa més bons estudiants i també, n'estic segura, més bones persones".

A la hora de triar, el jurat té en compte que la mitjana de les notes sigui d'un 8; la presentació de la sol·licitud de l'alumne i altres certificats que es vulguin acreditar.

El pressupost total que l'Ajuntament de Figueres destina a les Beques a la Joventut Excel·lent de l'any 2013 és de 19.000 euros.