El Consell Comarcal de a Garrotxa ha donat el vistiplau a la integració dels organismes de promoció econòmica de la Garrotxa en un sol ens de gestió. És a dir, l'Institut Municipal de Promoció Econòmica d'Olot (IMPC), la Fundació d'Estudis Superiors (FES), Garrotxa Lider i el Centre d'Empreses de les Preses funcionen ja sota un únic equip directiu, tutoritzat per una sola comissió política. El principi de fusió es va aprovar en el darrer plenari amb el suport de tots els grups: CiU, ERC i PSC.

Segons ha explicat, el conseller de Dinamització Econòmica i Turisme, Eduard Llorà (CiU), es tracta d'un pas previ a la creació d'una agència de promoció econòmica de la Garrotxa que fusionarà d'una manera total els 4 organismes ara ajuntats en una sola direcció.

Llorà ha explicat que la legislació estatal derivada de la crisi econòmica ha evitat la creació de la nova agència i la integració dels 4 organismes en ella. Ha precisat que els decrets ministerials prohibeixen la creació de nous consorcis i impedeixen les contractacions de personal.

Ha explicat que l'acord del darrer ple té la finalitat de reflectir els acords inicials i la metodologia seguida per la creació d'ún únic ens de promoció de la comarca.

Llorà ha assenyalat que la primera acció de la direcció única serà la unificació de serveis. "Hem detectat que els usuaris s'adreçaven a més d'un dels 4 organismes -ha raonat. Això vol dir que repetim feines". Ha previst la correcció en breu dels serveis repetits. També demanaran els ajuts instucionals de manera unificada. En canvi, el que es mantindrà separat són els pressupostos, l'esturtura de personal i els edificis.

Entre les accions pràctiques que seran gestionades per la nova direcció comarcal hi ha l'expansió de la xarxa de fibra òptica pública. L'eix principal ha sortit dels túnels de Bracons i ha arribat a les proximitats del bicicarril Olot-Girona. Aixi, l'expansió de la xarxa entre les indústries dels polígons pensada, en principi per Olot, es farà a nivell comarcal. La funció dels organs de promoció és ajuntar empreses perquè els sigui més econòmica la consequció de la fibra òptica.

La previsió és que l'Ajuntament d'Olot en el seu proper ple aprovi un acord igual al del Consell Comarcal.