El Departament d'Ensenyament ha licitat les obres de l'escola Sa Forcanera de Blanes per un import de 4,6 milions d'euros i un termini d'execució de 12 mesos. Segons va informar l'Ajuntament de Blanes, d'aquesta manera es podran complir els terminis anunciats pel Govern, que preveuen que el centre pugui entrar en funcionament el curs 2014-2015. L'escola Sa Forcanera està en barracons des de fa anys i la construcció d'un nou centre ha estat llargament reivindicat per la comunitat educativa. Inicialment, estava previst que l'escola fos de tres línies però finalment serà de dues. L'escola de Blanes és una de les tres que Ensenyament es va comprometre a impulsar aquest curs.

Les obres compten amb un pressupost de sortida de 4.658.285 euros, i la data límit per a la presentació d'ofertes tècniques expirarà el 19 de setembre de 2013. La previsió és que l'obertura de pliques per revisar les ofertes econòmiques es faci el 8 d'octubre però, segons va informar l'Ajuntament, encara es desconeix quan s'adjudicaran les obres.

El termini d'execució de les obres és de 12 mesos. L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va celebrar que el Govern compleixi amb les previsions que han de permetre que l'escola nova sigui una realitat per al curs 2014-2015. L'escola Sa Forcanera és una de les tres que Ensenyament va incloure a principis de curs en el pressupost per a construcció i rehabilitació de centre. A banda de l'escola de Blanes també hi havia l'Escola Pericot de Girona i l'escola Montserrat Vayreda de Roses (Alt Empordà).

El nou edifici de l'escola Sa Forcanera de Blanes es construirà a un solar cedit per l'Ajuntament de Blanes situats al Pla Parcial Costa Brava. La nova escola tindrà dues línies, tot i que inicialment estava previst que fos de tres, i ocuparà una superfície de 3.639 metres quadrats dins el terreny de 10.475 metres quadrats.

El projecte ha de permetre la posada en marxa de la zona infantil abans d'acabar les obres. Es construirà fent servir alguns elements prefabricats, cosa que ha de fer possible que la part d'educació infantil es pugui lliurar abans d'acabar totalment l'obra. Les actuacions que s'hauran de dur a terme seran: aplanament del terreny segons cotes de projecte, estabilització dels límits nord i est del solar, construcció de l'edificació, finalització de l'edifici d'educació infantil i posada en funcionament, finalització de la resta d'equipament i urbanització tant de l'interior com de l'exterior de la parcel·la.

L'edifici es constitueix en tres blocs. El primer bloc acull les aules d'educació infantil amb planta baixa, tres patis protegits pel joc dels infants amb un annex per a la biblioteca i les aules de reforç i desdoblament. El segon bloc consta de planta baixa i primera planta on hi ha l'educació de primària, la zona de serveis i les aules en planta baixa i primera, creant un pati tipus claustre. Finalment, el tercer bloc inclou la sala polivalent, el gimnàs i l'AMPA. Tots tres blocs estan units per una gran coberta que crea una zona porxada polivalent.