L'equip de govern de la Bisbal d'Empordà (PSC i CiU) portarà en el ple d'aquest dimarts l'aprovació inicial del pressupost per enguany, que arriba amb certa demora després que la interventora estigui de baixa i l'Ajuntament hagi hagut de buscar una substituta. El pressupost que es porta a aprovació és de 10.055.924 euros, un 2,5% més baix que el de l'anterior exercici, i destina 508.385,20 euros a inversions, ha explicat l'alcalde i regidor d'Hisenda, Òscar Aparicio (PSC).

D'aquestes inversions, la més quantiosa és per les obres del pla d'adequació de l'edifici Mundial (130.385,20 euros). També destaca com a projecte de futur els 65.000 euros que es destinen per a la redacció del projecte del nou pavelló municipal d'esports. També hi ha una inversió de 60.000 euros per a la rehabilitació del pavelló firal.

En tot cas, la segona partida més quantiosa pel que fa a les inversions és per a la primera fase de la construcció de camps de futbol 7 (75.0000 euros). La resta d'inversions són bàsicament d'obres de reforma: reposició i millora d'enllumenat, rehabilitació de l'Ajuntament, de les escoles velles i de la piscina municipal (amb 25.000 euros per a cadascuna). La rehabilitació de l'església de la Pietat i la reposició i millora de la llar d'infants reben 15.000 euros cadascuna.

En la memòria que acompanya les xifres del pressupost, l'alcalde destaca que s'ha elaborat "amb serietat, austeritat, rigor i fruit de l'experiència del que es va redactar el 2012". Així, "tot i ser molt similar en números absoluts a l'anterior, l'aprovació i execució del pla d'ajust ha permès reduir molt la despesa destinada al pagament del personal i ha permès alliberar una quantia important per la inversió".

Aparicio explica que s'ha buscat reduir la despesa d'àrees municipals per permetre obtenir estalvi pressupostari "per a finançar les inversions mitjançant recursos propis". D'altra banda, el batlle ?subratlla la voluntat del govern d'equilibrar els comptes municipals sense incrementar la pressió fiscal. En aquest sentit, apunta que per enguany ja s'ha rebaixat l'IBI, l'ICIO i la taxa d'activitats, mentre que la resta de tributs municipals s'han congelat. També assenyala que s'ha ajustat la previsió d'ingressos.