Un sector crític del PSC reclama unió pel dret a decidir

Avancem demana una aliança de les forces d'esquerra per fer una alternativa de progrés

14.07.2013 | 08:47
Al mig, el lider del moviment Avancem, Joan Ignasi Elena, ahir a Girona.
Al mig, el lider del moviment Avancem, Joan Ignasi Elena, ahir a Girona.

El moviment Avancem, liderat pel dirigent socialista Joan Ignasi Elena, va realitzar ahir la seva segona assemblea a Girona, on van aprofitar per fer una doble crida a totes les forces i moviments polítics d'esquerra per unir esforços al voltant del dret a decidir. "Catalunya necessita una alternativa i demanem a totes les forces polítiques i socials que s'uneixin per construir plegats un camí compartit", va ressaltar Elena.
Segons el dirigent d'Avancem, el col·lectiu ha crescut "quantitativament i qualitativament" en el seu primer any d'història i tenen clar que "no són ni volen ser" un corrent intern d'un partit ni una formació política.
El moviment Avancem va néixer l'any passat a Sant Feliu de Codines com un "catalitzador" que pretenia unir les esquerres catalanes. L'objectiu, des de la seva fundació, va ser crear "un projecte compartit" que aglutinés agents polítics, culturals i socials.
L'acte va aplegar a diversos membres del PSC com l'exdirigent Montserrat Tura, la diputada Marina Geli, l'exalcaldessa de Girona, Anna Pagans, o altres membres d'ERC, ICV, de sindicats com UGT, CCOO o d'entitats socials com Òmnium Gironès i altres agrupacions socials del territori. "L'assemblea ha servit com una reunió de treball per aprovar documents, fixar el full de ruta d'ara endavant i analitzar el que hem fet durant aquest temps", va comentar Elena.
Segons el dirigent del PSC, el moviment està "avançant amb força". "La idea d'una aliança de les esquerres polítiques i socials per generar una alternativa de progrés a Catalunya tira endavant", va afegir.
I és que el líder d'Avancem va afirmar que té clar que "més tard o més d'hora" es farà el referèndum sobiranista. "El dret a decidir serà una realitat perquè ho vol el 80% de la població", va assegurar. Davant d'això, Elena va remarcar que cal "construir plegats" un camí compartit perquè si no es sumen els moviments d'esquerra no hi haurà una alternativa als governs conservadors.

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema