Després de més de deu anys de conflicte i d'un període llarg de negociacions, Celrà podrà resoldre en breu la situació de la residència geriàtrica Sant Jordi, que té una sentència d'enderroc a causa d'una demanda que van presentar els veïns de la zona, que al·legaven que l'edifici s'havia construït en zona no urbanitzable. Gairebé un any i mig després de la sentència, l'Ajuntament es troba en la fase final de la redacció del projecte urbanístic d'aquesta zona que, consensuat amb els veïns, permetrà evitar l'enderroc de la infraestructura i, si així ho volen els propietaris, s'hi puguin instal·lar equipaments i habitatges.

Després de la seva presa de possessió fa unes setmanes, el nou batlle celranenc, Gerard Fernández, va exposar que un dels seus objectius principals és desencallar alguns temes urbanístics que arrossegava el consistori. "Dos anys després estem aconseguint arribar a la llum en dos o tres casos que eren importants pel municipi i ara suposo que els podrem desenvolupar", va afirmar Fernández.

En concret, sobre la residència geriàtrica el batlle va exposar que s'està ultimant el projecte urbanístic, i que en breu es podrà enviar a la Comissió d'Urbanisme perquè aquesta hi pugui donar el vistiplau definitiu. "S'estan dibuixant els carrers i els serveis. Això està, creiem, en la seva fase final, el projecte de reparcel·lació ja està fet i quan solucionem uns petits detalls ja es podrà passar a urbanitzar", va explicar. En aquest sentit, l'alcalde va celebrar que amb aquesta urbanització "es posarà final al pleit iniciat fa 10 o 12 anys".

Un conflicte que s'ha allargat

El Pla General de 1998 denegava als veïns la possibilitat de poder construir a la zona ni declarar-la urbanització. Tot i això, el 2000, l'Ajuntament va demanar permís per construir una residència a Urbanisme amb resposta afirmativa, i un any després va rebre la llicència d'obres. Posteriorment, els veïns van presentar un recurs que va ser estimat el 2005, anul·lant així el permís d'Urbanisme.

Amb la residència ja en ús, el 2010 l'Ajuntament va fer una reforma del Pla General per reordenar la zona. Una modificació que no va satisfer els veïns, que van presentar un nou recurs per anul·lar-la, considerant que no se'ls havia tingut en compte a l'hora de redactar els canvis urbanístics de la zona.

Un cop més, el 2011 una sentència judicial va donar la raó als veïns i va anul·lar la llicència d'obres de la residència, i el febrer del 2012 l'Ajuntament va rebre la sentència d'enderroc. A partir d'aquí, el consistori va optar per negociar amb els veïns una nova via per solucionar l'assumpte. Així, s'han fet noves modificacions al planejament urbanístic i s'evitarà també enderrocar la residència.