La delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, ha escollit com a nou subdelegat de l'Estat a Girona l'actual cap de l'assessoria jurídica del grup parlamentari del PPC, Juan Manuel Sánchez-Bustamante. Girona estava sense subdelegat des del març, quan Carles Jaume va anunciar que deixava el càrrec per anar al Consell de Garanties Estatutàries. Jaume va estar al capdavant de la subdelegació poc més d'un any. El barceloní Sánchez-Bustamante prendrà possessió divendres en un acte que comptarà amb la presència de Llanos de Luna, a qui el ple de Girona va declarar persona 'non grata' al març. El nou subdelegat és lletrat del Cos Superior de l'Administració de la Seguretat Social.

Girona estava sense subdelegat des que al març Carles Jaume va anunciar que deixava el càrrec per incorporar-se a noves responsabilitats al Consell de Garanties Estatutàries. El pas de Jaume per Girona ha estat fugaç. Va prendre possessió el 6 de febrer del 2012 i, poc més d'un any més tard, ja va deixar el càrrec. Durant els mesos que ha estat subdelegat, va protagonitzar algunes polèmiques com quan va reconèixer en veu alta allò que planava com una sospita feia mesos a Girona. Jaume va reconèixer que en l'Estat no tenia pressupost per soterrar el tren convencional i enderrocar el viaducte i que calia buscar alternatives més econòmiques.

Des que Jaume va deixar el càrrec, el partit ha estat buscant una persona que el pogués substituir i que complís amb els requisits que es demanen per al càrrec. Com ja va passar amb Jaume, el PPC ha anat a Barcelona a buscar el subdelegat per a Girona. L'escollit per la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha estat el lletrat del Cos Superior de l'Administració de la Seguretat Social, Juan Manuel Sánchez- Bustamante.

Casat i amb dos fills, Sánchez-Bustamante es va llicenciar en Dret per la UB al 1988 i al 1992 va aprovar l'oposició al Cos Superior de Lletrats de l'Administració de la Seguretat Social. Com a funcionari de l'Estat ha exercit com lletrat en l'assessoria jurídica tant de l'Institut Nacional de la Seguretat Social de Barcelona com de la Tresoreria General de la Seguretat Social de Barcelona, on també va ocupar el càrrec de sotsdirector. Des de febrer de 2012 ha estat cap de l'assessoria jurídica del grup parlamentari del PPC al Parlament de Catalunya.

Llanos de Luna, 'non grata' a Girona

Sánchez-Bustamante prendrà possessió del càrrec el divendres, en un acte on també hi assistirà María de los Llanos de Luna, que el passat mes de març va ser declarada persona 'non grata' per l'Ajuntament de Girona, a petició d'una moció que va presentar la CUP i que va comptar amb el vot positiu de tots els grups excepte el PPC -que va votar en contra- i el PSC, que es va abstenir.

El ple li retreia els "atacs" que havia llençat contra decisions del consistori. Primer va presentar un contenciós per haver contractat trens per anar a la manifestació de la Diada del 2012 i, després, una denúncia per haver-se declarat territori català lliure i sobirà.