L'Ajuntament de Ripoll es planteja modificar un sector de la plaça Gran. D'ençà de la seva remodelació, la plaça Gran de Ripoll ha estat un niu de polèmiques. Admirada i premiada per la seva disposició arquitectònica per alguns, i criticada pel seu suposat poc pragmatisme per altres, la veritat és que en els darrers anys ha estat un dels entreteniments urbanístics recurrents de la població. Els problemes que fins ara ha generat l'entrada a un garatge de la plaça Gran de Ripoll han motivat que la regidoria d'Urbanisme s'estigui plantejant variar la ubicació del mobiliari d'aquella zona.

Es tracta del garatge que hi ha a l'edifici de Cal Fideuer. Molts dels conductors que hi aparquen els vehicles es queixen constantment dels problemes que tenen amb l'accés actual, ja que molts cotxes l'utilitzen per aparcar-hi de forma irregular i n'obstaculitzen l'entrada i la sortida.

L'actuació que s'hi vol fer "no suposaria una modificació substancial" segons el regidor d'Urbanisme, Xavier Cima (CiU), i consistiria en moure un banc i trobar un nou pas d'entrada als garatges. El pas quedaria desplaçat a una vintena de metres de l'actual. Tot plegat només afectaria aquell sector de la plaça Gran.

Per la seva part, el regidor socialista Jaume Camps va advertir en tot cas que "hi ha altra gent a l'aguait per fer peticions similars en cas que aquesta prosperi" i va recordar que en el seu moment el projecte va estar en exposició pública i no hi va haver cap demanda al respecte. Cima va admetre el perill d'obrir aquesta "caixa de trons".

L'alcalde Jordi Munell va admetre que l'actual entrada al garatge provocava "trucades a totes les hores del dia", però també va afirmar que moltes vegades "quan hi arriben els municipals, els infractors ja han retirat el cotxe". També va explicar el cas d'una usuària de l'aparcament que, en no poder-hi accedir, va ser recriminada pels Mossos d'Esquadra i obligada a fer de nou la volta a la plaça amb el cotxe. Tanmateix, els mateixos agents no havien pogut actuar contra el vehicle que hi feia nosa perquè no és competència seva.

Per millorar aquesta zona Munell assegura haver demanat que s'hi instal·lin senyals de prohibit aparcar, i ha recordat que es tracta d'un punt de la població per on passen "milers de cotxes cada dia". En un posicionament més crític també va considerar que la pràctica quotidiana de vianants i de vehicles no s'adapta al disseny de la plaça.