Els veïns rebutgen canviar la plaça de Sant Pere com volia l´Ajuntament de Banyoles

El Consistori proposava aprofitar les obres d'un projecte per millorar els desguassos de la zona i que obliga a remodelar l'espai públic

15.07.2013 | 09:15
Un camió circulant aquesta setmana per la rotonda de la plaça St. Pere.
Un camió circulant aquesta setmana per la rotonda de la plaça St. Pere.

Els veïns del barri de Sant Pere de Banyoles han rebutjat canviar l'estructura de la plaça principal del veïnat, que porta el mateix nom, tal com proposava l'Ajuntament i han defensat mantenir-la amb l'aspecte i el funcionament de rotonda que té ara.

El Consistori volia aprofitar la renovació del desguàs de la zona, que obliga a remodelar la plaça de Sant Pere, per canviar-ne l'estructura. Els desguassos requereixen una millora perquè, quan plou, es produeixen inundacions puntuals en alguns carrers del veïnat. Per corregir el problema i evitar que es repeteixin aquests episodis, es col·locarà una nova canalització entre la plaça de Sant Pere i el rec Major.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va explicar en l'últim ple municipal -i tal com recull Ràdio Banyoles- que el Consell de Barri de Sant Pere va rebutjar la modificació plantejada per l'equip de govern, una decisió que l'Ajuntament acatarà. Aquest consell es va reunir per primera vegada el juny de 2008 i, en la seva darrera reunió, la majoria de veïns es van mostrar contraris a reestructurar la plaça. L'Ajuntament és a punt d'adjudicar les obres per al projecte de millora del sistema de desguàs -ara en procés de licitació-, pressupostat en 428.000 euros i subvencionat pel fons europeu Feder, que implicarà remodelar aquest espai públic.

Ja que s'ha de dur a terme aquesta actuació, l'equip de govern -format per CiU i un regidor no adscrit a cap grup- volia associar-hi un segon projecte, consistent a desviar la carretera pel costat de la pista de bàsquet parroquial del barri de Sant Pere i ampliar l'espai situat davant de les voltes.

Enllaços recomanats: Premis cinema