La Diputació de Girona fitxarà un nou càrrec de confiança per substituir el funcionari Josep Maria Amargant com a responsable de premsa. El ple d'aquest dimarts ha acordat -amb el vot a favor de l'equip de govern de CiU i les abstencions del PSC i ERC- substituir una plaça desocupada com a coordinador aeroportuari i transport aeri per la de nova creació com a cap de comunicació. El president, Joan Giraut, ha desvetllat que aquesta nova plaça l'ocuparà el periodista Albert Vilar i ha reiterat que ha pres la decisió d'apartar Amargant perquè li ha perdut la confiança a nivell personal. L'oposició, PSC i ERC, ha qüestionat que es creï una nova plaça en comptes de nomenar "algú de la casa".

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va signar el 28 de juny el decret que apartava Josep Maria Amargant de les seves atribucions com a cap de premsa. Amargant, que és funcionari de carrera, continuarà essent el responsable de protocol però per decisió de Giraut deixa de ser l'encarregat de les relacions amb els mitjans.

El president ha reiterat que es tracta d'una decisió personal, desvinculada de directrius o d'ordres de partit, i que l'ha pres perquè va perdre la confiança en Amargant en el terreny personal. Giraut ha assegurat que no vol que es vinculi la figura d'ell com a president de la Diputació amb la d'Amargant, que és protagonista destacat en l'anomenat 'cas Torramadé' i que ha criticat públicament l'ús que fa Unió Democràtica de Catalunya (UDC) dels assessors que té a la Diputació de Girona.

De fet, segons ha explicat Giraut en roda de premsa posterior al ple, ja tenia la intenció de proposar-li a Albert Vilar -periodista vinculat durant anys al diari El Punt- que ocupés el lloc de cap de comunicació el mes de gener, quan Giraut es va convertir en president després que forcessin a dimitir l'expresident Jaume Torramadé, implicat en l'afer de les denúncies creuades amb l'exassessora d'UDC a la corporació Minerva Amador.

Tot i això, ha detallat Giraut, va decidir donar un vot de confiança a Josep Maria Amargant i mantenir-lo com a cap de protocol i premsa. Giraut ha assegurat que llavors ja el van advertir que potser estava cometent un error i, finalment, cinc mesos més tard, ha decidit apartar Amargant d'aquestes responsabilitats i fitxar Vilar com a nou cap de comunicació.

Per fer-ho, el ple de la Diputació ha hagut d'aprovar una modificació en la relació de càrrecs de confiança. Ha estat l'últim punt de l'ordre del dia i ha entrat per la via urgent. El ple, només amb els vots a favor de l'equip de govern de CiU, ha aprovat suprimir el càrrec de confiança com a coordinador aeroportuari i transport aeri, un càrrec que no ocupava ningú, i substituir aquesta plaça suprimida per la de cap de comunicació.

Joan Giraut creu que d'aquesta manera la presidència de la Diputació de Girona posa el seu granet de sorra per tancar una època convulsa que ja dura vuit mesos. "Agafarà un altre caire, no semblarà que tot es fa amb connivència amb el president", ha afirmat Giraut. Amb aquesta decisió, divideixen l'àrea de comunicació en dos: l'àrea de protocol amb Josep Maria Amargant al capdavant i la de comunicació amb el fitxatge imminent d'Albert Vilar.

L'oposició, PSC i ERC, ha qüestionat que en moments de crisi com l'actual l'equip de govern de la Diputació de Girona hagi decidit crear una nova plaça en comptes de buscar una persona ja contractada per assumir les responsabilitats de comunicació.

El portaveu d'ERC, Lluís Sais, també ha demanat a l'equip de govern "un esforç" per frenar la dinàmica d'escàndol rere escàndol i reconduir la situació. En la mateixa línia la portaveu socialista, Pia Bosch, ha suggerit que la plaça de cap de comunicació es cobreixi amb algun altre treballador o inclús càrrec de confiança ja contractat. PSC i ERC s'han abstingut en la votació.

Josep Maria Amargant ja va anunciar que no està gent d'acord amb la decisió i que recorrerà el decret de Giraut que l'aparta de part de les seves atribucions.