Les obres del pas inferior a la Carretera de la Vergonya començaran aquest any

16.07.2013 | 09:41

El Consorci de les Vies Verdes de Girona confia poder començar les obres del pas inferior a la Carretera de la Vergonya, una obra que ja fa més de cinc anys que reclama, a finals d'aquest any. L'entitat té en exposició pública el projecte per a la construcció d'aquest pas soterrat a l'altura de Montfullà, el qual permetrà que els usuaris de la via verda puguin creuar la carretera N-141 amb seguretat, fet que permet preveure que aquesta important obra estigui fins i tot enllestida abans de finals d'any.

El projecte, titulat "Pas inferior sota la carretera N-141 a Montfullà en l'encreuament amb l'antic traçat de la via del tren de Girona a Olot", ha estat promogut pel mateix Consorci i elaborat pel Servei d'Enginyeria de la Diputació de Girona.

L'aprovació inicial del projecte, que data del 17 de juny de 2013, es va publicar al butlletí provincial el 2 de juliol i al web de les Vies Verdes de Girona. Quan finalitzi el termini de l'exposició pública s'aprovarà definitivament el projecte i s'executarà l'obra.

El traçat de la via verda al pas pel terme municipal de Bescanó obliga a creuar la carretera per entrar al nucli de Salt. Com es recull en la memòria del projecte, "per tal d'evitar aquest encreuament a nivell amb l'esmentada carretera, amb un trànsit molt intens tot l'any, es projecta un pas inferior per sota la rasant de l'N-141".

El pressupost d'aquesta obra és de 333.034,12 euros, i es finançarà amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) i fons propis del Consorci.

Fa més de cinc anys es va produir un accident mortal d'una jove ciclista quan travessava la Carretera de la Vergonya a l'alçada de Montfullà, i des de llavors tant la plataforma "Mou-te en Bici" com el Consorci de les Vies Verdes han reclamat amb insistència un pas inferior. A principis de meses es va celebrar un acte en record de totes les persones que han estat víctimes d'accidents i es va renovar la bicicleta que hi van deixar ara fa cinc anys com a símbol del fatal accident que va acabar ara fa cinc anys amb la vida d'una jove ciclista. L'acte també va servir per reivindicar l'obra que confien acabar aquest any.

Enllaços recomanats: Premis cinema