El Consorci de les Vies Verdes de Girona confia poder començar les obres del pas inferior a la Carretera de la Vergonya, una obra que ja fa més de cinc anys que reclama, a finals d'aquest any. L'entitat té en exposició pública el projecte per a la construcció d'aquest pas soterrat a l'altura de Montfullà, el qual permetrà que els usuaris de la via verda puguin creuar la carretera N-141 amb seguretat, fet que permet preveure que aquesta important obra estigui fins i tot enllestida abans de finals d'any.

El projecte, titulat "Pas inferior sota la carretera N-141 a Montfullà en l'encreuament amb l'antic traçat de la via del tren de Girona a Olot", ha estat promogut pel mateix Consorci i elaborat pel Servei d'Enginyeria de la Diputació de Girona.

L'aprovació inicial del projecte, que data del 17 de juny de 2013, es va publicar al butlletí provincial el 2 de juliol i al web de les Vies Verdes de Girona. Quan finalitzi el termini de l'exposició pública s'aprovarà definitivament el projecte i s'executarà l'obra.

El traçat de la via verda al pas pel terme municipal de Bescanó obliga a creuar la carretera per entrar al nucli de Salt. Com es recull en la memòria del projecte, "per tal d'evitar aquest encreuament a nivell amb l'esmentada carretera, amb un trànsit molt intens tot l'any, es projecta un pas inferior per sota la rasant de l'N-141".

El pressupost d'aquesta obra és de 333.034,12 euros, i es finançarà amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) i fons propis del Consorci.

Fa més de cinc anys es va produir un accident mortal d'una jove ciclista quan travessava la Carretera de la Vergonya a l'alçada de Montfullà, i des de llavors tant la plataforma "Mou-te en Bici" com el Consorci de les Vies Verdes han reclamat amb insistència un pas inferior. A principis de meses es va celebrar un acte en record de totes les persones que han estat víctimes d'accidents i es va renovar la bicicleta que hi van deixar ara fa cinc anys com a símbol del fatal accident que va acabar ara fa cinc anys amb la vida d'una jove ciclista. L'acte també va servir per reivindicar l'obra que confien acabar aquest any.