La policia espanyola ha detingut a Empuriabrava (Alt Empordà) un suposat membre de l'organització terrorista turca Partit Revolucionari d'Alliberament Popular/Front (DHKP-C). Ali Sahin tenia una ordre de detenció internacional emesa per les autoritats turques l'any 2008. Segons informa la policia estatal, la justícia turca atribueix a Sahin la col·locació d'artefactes explosius contra seus de partits turcs, al Consolat dels Estats Units i a la seu de l'Associació Cultural Turcoamericana. També l'acusen d'assassinar un ciutadà d'EUA i d'haver participat en un atemptat que va matar tres persones en una comissaria de la policia. Tots els delictes s'haurien comès l'any 1991 a la ciutat turca d'Alana.

Segons informa la policia estatal en un comunicat, els agents van detenir Ali Sahin dimarts, en compliment d'una ordre de detenció internacional emesa per les autoritats judicials turques l'any 2008. La justícia turca creu que Sahin és membre del grup terrorista Partit Revolucionari d'Alliberament Popular/Front (DHKP-C), una organització d'extrema esquerra amb marcada ideologia anti-EUA i anti-OTAN.

El detingut està reclamat, entre altres delictes, per la col·locació de diversos artefactes explosius l'any 1991 a la ciutat turca d'Alana. Entre els objectius del suposat terrorista hi va haver seus de partits polítics turcs, el Consolat americà o la seu de l'Associació Cultural Turcoamericana. També l'acusen d'haver assassinat un ciutadà d'EUA i de participar en un atemptat amb explosiu en una comissaria de policia, en el qual van morir tres persones.