El president de la federació regional d'ERC a Girona, Josep Maria Rufí, ha enviat una carta a la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, declinant la invitació per assistir divendres a la presa de possessió del nou subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante. ERC argumenta a la carta que no assistirà a l'acte "per coherència amb la nostra ideologia" i també com a "mostra de rebuig als atacs constants cap a Catalunya, als ajuntaments catalans, a la democràcia i a la nostra cultura i llengua". Els republicans sí va assistir a la presa de possessió de l'anterior subdelegat, Carles Jaume, el febrer del 2012.

El president regional d'ERC, Josep Maria Rufí, ha fet saber per carta a la delegada del govern espanyol a Catalunya que no pensa assistir divendres a la presa de possessió del nou subdelegat, Juan Manuel Sánchez-Bustamante. El partit ha decidit declinar la invitació per "coherència" amb la ideologia del partit. ELs republicans sí van assistir a la presa de possessió de l'anterior subdelegat, Carles Jaume, el febrer del 2012.

ERC ha argumentat la seva negativa a assistir a l'acte perquè considera que l'Estat ha protagonitzat en els darrers mesos "atacs constants" contra Catalunya, els ajuntaments catalans, "la democràcia i la nostra cultura i llengua". "Des de la subdelegació del govern es volen eliminar els nostres símbols nacionals i acords democràtics de sobirania, posant en perill la pau social i imposant els símbols espanyols que el poble català no sent com a propis", escriu Rufí a la carta que ha fet arribar a Llanos de Luna, que presidirà l'acte de presa de possessió divendres.

"Les institucions de l'Estat a casa nostra, com és el cas de la subdelegació del govern

a Girona, representen únicament l'autoritat d'Espanya al nostre territori", exposa ERC a la carta enviada a Llanos de Luna.

La CUP, en contra de la figura del subdelegat

La CUP també s'ha mostrat contrària al nomenament del nou subdelegat i, en un comunicat, ha demanat la desaparició d'aquesta figura perquè consideren que és "anacrònica i totalment prescindible".

La CUP ha fet una crida a participar a la concentració que s'ha organitzat davant la subdelegació pel dijous a les vuit del vespre. El motiu és mostrar el rebuig als últims esdeveniments que afecten el PP, com el cas Bárcenas.