Les festes de Santa Carme, patrona dels pescadors, van omplir ahir d'actes les agendes de diferents municipis gironins. A l'Estartit, per exemple, una missa a l'església de Santa Anna va donar el tret de sortida a una jornada en que també hi va haver sardanes, una processó marinera, la presentació de l'exposició La Lloganda, pesca artesanal; i que va concloure amb un concert a càrrec de l'Orquestra Montecarlo a la plaça de la Llevantina.

A l'Escala, els actes es van iniciar a les deu del matí amb la presentació de la catifa de sal a la plaça de l'Església. Tot seguit, el creuer Mare Nostrum va acollir una processó marítima des del port de la Clota fins a la platja, i posteriorment l'acte va seguir des de la platja fins l'església, on a dos quarts de dotze es va celebrar una missa solemne amb l'acompanyament de la cobla Els Casenoves i la coral dels jubilats Jardí del Pedró. El grup Pa d'Àngel va ser l'encarregat de tancar la jornada festiva amb un concert a la platja a dos quarts de deu del vespre.

Les celebracions de Santa Carme també es van dur a terme a Cadaqués, amb sardanes i una processó marinera; Empuriabrava, on també hi va haver concerts i una processó; Llançà, am una missa i una processó per mar; i Olot, que va tancar la jornada amb el ball del Drac i el Pollastre.