Els sindicats francesos i espanyols es van mobilitzar ahir per poder denunciar la precarietat laboral que hi ha tan a Espanya com a França. Aquests també apunten a que les condicions s'han agreujat arran de l'inici de la crisi econòmica.

Aquests sindicats van dur a terme una acció informativa a la frontera del Pertús, a la Jonquera. Daniel Garcia (UGT) va assegurar que la crisi està obligant molts treballadors catalans i espanyols, en la majoria de casos joves, a buscar feina a l'altre cantó de la frontera, ja que en aquest costat no en troben. Garcia continua dient que aquesta recerca de feina normalment comporta trobar feines "precàries i temporals" amb la "pèrdua de drets laborals i socials que això comporta". Pels sindicats francesos això és un problema, ja que ho qualifiquen de "competència deslleial" pels treballadors locals.

Els sindicats també van voler recordar que els ciutadans de la Unió Europea tenen el dret d'accedir lliurement al mercat laboral de tots els països que en són membres. També han de disposar dels mateixos avantatges fiscals i socials que els treballadors nacionals del país. Un dret, lamenten, que en el cas dels treballadors transfronterers no es compleix en molts casos.