Blanes ampliarà aquest any els dies de concerts per als joves durant la Festa Major. S'oferiran fins a 8 dies, superant els 5 que hi va haver el 2012, i seran a l'emplaçament que es va estrenar l'any passat situat al passeig de Mar davant la platja del costat del Club de Vela. A banda de l'augment de dies, hi ha una segona novetat i és que aquest escenari ha estat rebatejat com l'"Ensorra't", ja que els assistents escolten la música des de la platja i amb els peus a la sorra.

L'espai és el que d'alguna manera substitueix el que eren les Barrakes a la localitat, que es van deixar de fer el 2011. El coordinador de l'Ensorra't, Pol Montserrat, no va voler entrar en polèmica i va destacar que s'ha inicat una nova etapa amb l'"Ensorra't" i que cal passar pàgina respecte les Barrakes. "No recuperem el passat. Les coses s'han de fer ben fetes i de nou", va afirmar Montserrat. "Sempre més i millor", va afegir en referència a l'ampliació de dies.

Les entitats juvenils del municipi, doncs, van explicar que s'han implicat especialment en l'organització del programa de concerts que es faran cada nit, de dissabte a dissabte, del 20 al 27 de juliol. Les actuacions posaran l'accent en música electrònica, rock mestís, skà, reggae i altres ritmes festius. Entre els grups convidats destaca la presència d'Albertucho, Buhos, El niño de la hipoteca, Jah Provides, Alamedadosoulna, Charliebrownjah i Los Barrankillos.

Hi haurà fins a sis escenaris més, on hi haurà més actuacions. Un dels principals és l'Escenari de Festa Major, ubicat a la plaça dels Dies Feiners, on s'hi fan les activitats típiques de festa major. Aquí també és on es farà el pregó el dissabte a dos quarts de vuit del vespre. La persona escollida enguany és l'empresària blanenca Carme Gironès. L'alcalde Josep Marigó va destacar que buscaven "presència femenina" i una persona que se n'hagués sortit en moments de dificultats.

"Volíem mostrar que no podem defallir en la lluita per perseguir els nostres ideals", va destacar Marigó, que va afegir que Gironès havia triomfat en un món d'homes. Com a exemple, va explicar que va fundar el Rotary de Blanes, una organització principalment masculina: "La Carme ha estat la primera dona a nivell mundial que va fundar un Rotary".

També hi haurà els escenaris de l'Esbart Joaquim Ruyra (a la plaça Espanya); el de la Casa Andalusia (a tocar de l'antic pavelló); el de l'associació d'uruguaians (darrera el pavelló vell); o el de Birrasana, que és una novetat d'enguany.

La barriada

Una altra de les novetats serà la Barriada, una mena de gimcana que es farà a diversos punts de la ciutat. En total, hi haurà set proves per anar sumant punts: Comença la festa major (cercavila canvi de bandera Sa Palomera, dissabte 20); La gran tirada de bitlles (Ca la Guidó, diumenge 21); Estira Fort (Morralla, dilluns 22); Qui va més moll? (Correaigua, dimecres 24); A ballar que és Festa Major! (Escenari Esbart Joaquim Ruyra i Escenari Festa Major, dijous 25 i divendres 26); Participa a la Cercavila! (divendres 26); i Atrapa al Dimoni! (correfoc del dissabte 27).

El premi -que serà d'un import- serà per al barri guanyador i s'invertirà organitzant una festa en aquella àrea de la ciutat amb l'import.

La Festa Major de Santa Anna es tancarà amb la celebració del tradicional Aplec de l'Amor, que s'acull a Cala Bona el diumenge 28 de juliol. L'ingredient destacat serà l'espectacle Brasil.cat, amb Toni Xuclà i Àngels Gonyalons. Es tracta d'un petit passeig per la història de la música brasilera i algunes de les seves influències i evolució. L'Aplec també inclourà un sopar popular a base de pollastre amb xamfaina per cinc euros.

Segons l'Ajuntament, la implicació de les entitats de Blanes ha permès que, tot i que el pressupost de la Festa Major s'ha ajustat al voltant dels 50.000 euros -com l'any passat-, el programa inclogui més de 100 activitats diferents en total.