Un centenar de persones s'han convertit en mecenes d'un projecte de la Fundació Estany que utilitza la dansa com a mitjà d'inclusió de persones amb discapacitat. El resultat d'aquesta iniciativa, que té el suport de l'Ajuntament de Banyoles i de la Direcció general d'Acció cívica i comunitària de la Generalitat, és l'espectacle "Ballalavida!" que dissabte es presentarà oficialment a l'Auditori banyolí.

Per aconseguir finançament, el 13 de juny la Fundació Estany va posar en marxa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami que ha permès recollir més de 3.000 euros, destinats íntegrament al projecte de dansa inclusiva Dans Capacitats. Els seus promotors expliquen que l'objectiu principal és "trencar els prejudicis i els estereotips que envolten la discapacitat a través de coreografies de qualitat i contingut social".

La presentació oficial de "Ballalavida!" serà dissabte a les 7 de la tarda i espera aplegar més de 200 persones, però l'espectacle ja es va avançar fa pocs dies amb una actuació al carrer en la Festa del barri de la Plaça del Teatre.

La Fundació Estany treballa, al Pla de l'Estany, per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i de les seves famílies.