L'Alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, han formalitzat aquest dijous un acord per tal d'ampliar la difusió del funcionament del Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT), un programa que es va posar en marxa el mes de març de 2012 i que en aquest temps ha donat cobertura a 522 persones i a atès 560 consultes, les més freqüents de caràcter legal i psicològic. Marta Felip ha destacat que l'acord amb el SCT permetrà al consistori "fer costat i donar suport als figuerencs i figuerenques ens moments complicats" com els que segueixen un sinistre de trànsit.

Amb l'adhesió de l'Ajuntament de Figueres al projecte del SIAVT, es pretén estendre el ressò de l'existència de l'atenció prestada per aquest servei de l'SCT. A més, en base aquest acord, la policia local i els serveis municipals corresponents de la capital de l'Alt Empordà facilitaran la informació i documentació institucional sobre el SIAVT als ciutadans, entre les quals hi ha un díptic i un manual on consten el telèfon gratuït (900 100 268) i el web del servei (victimestransit.gencat.cat).

L'SCT va decidir crear el SIAVT, una iniciativa pionera a l'estat espanyol, per donar resposta a la situació de gran vulnerabilitat i desorientació en què es poden trobar tant les víctimes com els afectats d'un sinistre viari i amb l'objectiu d'oferir-los ajuda, informació i orientació objectiva i especialitzada perquè puguin portar a terme els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, obtenir informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i rebre suport i atenció psicològica en la recuperació personal i social davant d'un accident de trànsit. Durant el primer any d'existència del SIAVT un total de 522 persones es van posar en contacte amb el servei i es van atendre 560 consultes, les més freqüents de caràcter legal i psicològic.