El Departament de Territori i Sostenibilitat durà a terme durant aquest mes una sèrie d'enquestes a transportistes per conèixer la caracterització del trànsit actual de camions a les principals vies del país, com ara l'Eix Transversal.

A dia d'avui s'estima que hi ha uns 4.000 camions de trànsit de pas per Catalunya i els resultats de les entrevistes permetran analitzar l'origen i destinació dels desplaçaments, lloc de procedència, tipus de mercaderia transportada, tonatge i nombre d'eixos, entre altra informació, així com la causa d'utilització de les diferents vies com a itinerari preferent.

El Departament realitzarà les enquestes durant les dues pròximes setmanes en diferents vies d'alta capacitat, i es faran en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra.

Els resultats s'utilitzaran per conèixer les característiques d'aquests tipus de vehicles i poder realitzar en un futur algunes actuacions de millora de la mobilitat, com ara l'aplicació de l'Eurovinyeta, que està previst que es comenci a implantar inicialment a l'Eix Transversal a partir del segon semestre de l'any que ve.