L'aeroport de Girona va reduir el consum d'energia elèctrica en un 15,64% durant el 2012, una xifra que ha estat possible gràcies a la posada en marxar del Pla d'Eficiència Energètica i Optimització a l'any 2010.

En el global de 2012, l'aeroport de Girona va consumir 8.475.165 kW, fet que significa que va estalviar més de 1.571.090 kW respecte l'any 2010, abans que es comencés a aplicar el pla. Segons un estudi de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), aquest estalvi equival al que gasten 450 llars al llarg de tot un any, a més de suposar una reducció afegida de 550 tones d'emissions de CO2.

L'ús de bombetes de baix consum i tecnologia LED, l'optimització dels sistemes d'il·luminació de la senyalització, la instal·lació de detectors de presència i de rellotges horaris per al control d'encesa de llums o la regulació de la intensitat de brillantors en les balisses són algunes de les mesures d'estalvi que ha dut a terme l'aeroport gironí.

Segons informaven ahir des de l'aeroport, aquest estalvi de recursos ha estat possible gràcies a l'esforç invertit en el control del consum, conseqüència de la posada en marxa del Pla d'Eficiència Energètica i Optimització específic per l'aeroport de Girona-Costa Brava.

Alhora, també van constatar que la conscienciació del personal aeroportuari és un altre dels aspectes claus d'aquest pla. Tal com informaven des d'Aena, aquesta ésuna aposta segura de cara a aconseguir l'objectiu de fomentar la gestió sostenible a través de l'ús responsable i eficaç dels recursos, sense que això afecti al treball diari i els nivells de seguretat que requereix el funcionament de l'edifici.