L'Ajuntament de Palamós va ratificar ahir en el ple municipal la penalització imposada a l'empresa Rubau pel retard en l'entrega de les obres del Pla de Barris, el "Palamós millora". El contracte entre les dues parts contemplava que els treballs estarien enllestits el setembre de l'any passat, però l'empresa va entregar l'obra amb 49 dies de retard. Per aquest motiu, l'Ajuntament li va imposar una penalització per valor de 123.000 euros, que ara ha ratificat.

L'Ajuntament va portar a aprovació per primera vegada la penalització en el ple del passat mes de maig. Aleshores es va obrir un termini per presentar al·legacions i Rubau en va presentar. Les esmenes de l'empresa, però, han estat rebutjades i el plenari va ratificar ahir la penalització a Rubau.

Segons va explicar el Govern al maig, l'entrega de l'obra s'havia de fer el 18 de setembre de l'any passat, però finalment, l'Ajuntament no la va poder recepcionar fins al 10 de gener d'enguany. En aquest període, l'Ajuntament va reconèixer a Rubau, l'empresa constructora, que hi va haver problemes en les escomeses telefòniques no atribuïbles a la constructora, de manera que l'Ajuntament comptabilitza el retard a partir del 21 de novembre de 2012. En total, 49 dies de retard. Segons el plec de clàusules, hi ha establerta una penalització per cada dia de retard del 0,4 per mil sobre el cost final de la liquidació de l'obra. Així, si la liquidació fou de 6.290.000 euros i el retard de 49 dies, la xifra que pot acabar reclamant l'Ajuntament puja aquests 123.000 euros.

Cal recordar que aquest no és l'únic conflicte que té l'Ajuntament de Palamós amb Rubau, ja que l'empresa ha presentat, per la seva banda, dos recursos contenciosos administratius contra el consisotir per discrepàncies en el preu final de les obres del Pla de Barris i pels diners que té pendents de cobrar. En total, reclamen 3,7 milions d'euros: uns dos milions corresponen al cost de l'obra -segons l'empresa-, mentre que els 1,7 restants formen part del deute reconegut per l'Ajuntament.

Per altra banda, el ple també va aprovar la suspensió del Pla de millora urbana del sector del càmping Vila-Romà, on s'hi ha d'edificar. Fonts municipals van explicar que s'han requerit nous documents a l'empresa i, per això, s'ha hagut de suspendre la tramitació fins que s'entreguin tots els documents. Es tracta d'un tràmit.

Aquest va ser el darrer ple ordinari fins el proper mes de setembre, ja que durant l'agost sempre es fa una pausa.