L'Agrupació de Ciutadans (C's) a Girona va entrar ahir a registre una instància a la delegació d'Hisenda contra una desconsistoris de la província que s'han declarat insubmisos fiscals. El coordinador provincial de C's, Jean M. Castel va afirmar que "no tolerem les irregularitats tributàries dels municipis gironins que s'han declarat insubmisos fiscals" i va alertar que "s'ha de conservar l'essència democràtica i fer complir les normes establertes". Castel va demanar a la delegació d'Hisenda que "prengui mesures" i "activi tots els procediments que té per sancionar els municipis que no compleixen la llei".

En la instància presentada hi figuren els noms de 10 municipis gironins que, segons Castel "perden el temps" i "aprofiten els plenaris municipals per fer propostes no vinculants sobre la recaptació d'impostos". "El procediment a seguir per la recaptació d'impostos municipals de moment, és el que hi ha establert" i no s'hi val "marejar la perdiu", va sentenciar.

Jean M. Castel va demanar als regidors i alcaldes "responsabilitat i sentit comú en el compliment d'allò que està establert" i va recordar que en el sistema democràtic on vivim "les coses poden canviar" però sempre amb "acords, diàlegs i consens".